Podnikavý Newyorčan postavil počas búrky iglú 'hotel'. Cena za noc vyrazí dych

Gabriela Sabová, Pravda.sk | 25.01.2016 14:30
Na ubytovacom portáli Airbnb sa počas snehovej búrky, ktorá zasiahla východné pobrežie USA, objavila netradičná ponuka - rezervovať si noc v pravom snehovom iglú, a to priamo v newyorskom Brooklyne.

Podnikavec šikovne využil množstvo bielej nádielky, ktorá napadla na Mesto, ktoré nikdy nespí. Zrejme nespal ani on a bleskurýchle postavil a príjemne zariadil domček, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani Eskimáci.

Vzhľadom na lokalitu a výnimočnosť ponuky si stanovil aj patrične newyorskú cenu – za jednu noc v dvojlôžkovom „Boutique Winter Igloo“ si pýtal 200 dolárov.

Vnútro iglú vybavil štýlovo – na podlahu natiahol deku, pohodlie mali zabezpečiť igelitom potiahnuté vankúše. Do ľadových stien dokonca vsadil svetlá.

Zvrchu celému bungalovu šmrnc dodával čerstvo napadaný sneh a čerešničkou na torte bola maličká borovica v črepníku vedľa vchodu.

Ak však niekto skutočne plánoval rezervovať si pobyt v tomto netradičnom newyorskom brlohu, ktorý jeho staviteľ ponúkol na trh pravdepodobne len zo žartu, má smolu. Spoločnosť Airbnb už iglú zo svojho webu stiahla.

Airbnb je portál, kde sa stretávajú majitelia bytov či domov, ktorí krátkodobo prenajímajú svoje obydlie alebo izbu, a turisti, pre ktorých je takéto ubytovanie cenovo výhodné a príjemné.

Snehová búrka cez víkend paralyzovala východ USA. Odborníci ju označili za jednu z najmohutnejších snehových víchríc za posledné roky. Počas piatkovej noci napadlo v oblasti Washingtonu takmer 60 cm snehu, potom sa vlna sneženia začala šíriť aj na sever do oblasti mesta New York. Central Park sa ocitol pod takmer 64-centimetrovou pokrývkou.

Zdroj: Metro.co.uk; Distractify.com

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ