Aquaparky ponúkajú relax aj zábavu

V horúčavách, kedy sa ručička teplomera posúva k neznesiteľným teplotám, je najlepšie pri vode. Ak idete s deťmi, skúste aquaparky. Tie totiž okrem bazénov s vodou ponúkajú aj rôzne atrakcie. Deti sa určite nudiť nebudú.

01.08.2013 21:46
Tatralandia Foto:
Tatralandia - Ilustračné foto
debata

Aqupark Senec – oddych a pohoda
„Aquapark sme otvorili v auguste v roku 2004 a za ten čas areál prešiel viacerými rekonštrukciami a úpravami,“ tvrdí predseda predstavenstva Ivan Chobot. Najvýznamnejšie z nich podľa neho boli otvorenie tobogánovej veže, rekonštrukcia a otvorenie SAI wellness. Poslednou investíciou, ktorá dosiahla takmer milión eur, bolo otvorenie SWIM arény a nového plaveckého bazéna.

Bazénová hala s celoročnou sezónou s kapacitou 400 osôb ponúka päť bazénov s teplotou vody od 28 – 38 stupňov Celzia. Relaxačný bazén s príjemnou teplotou do 32 stupňov Celzia. Sú v ňom ukryté masážne lavice, vodné chrliče, protiprúdy a vzduchový gejzír.

Spojenie medzi vnútornou bazénovou halou a vonkajším prostredím tvorí prieplavový bazén.

Vonku čaká návštevníkov niekoľko atrakcii: vonkajší tobogán, dvojdráhová šmýkačka a tobogánová veža AQUA FUN. „Vo výške 12 metrov, teda na úrovni 4. poschodia paneláku, stúpne adrenalín i tým najväčším odvážlivcom,“ dodáva marketingová manažérka Michaela Osvaldová. Ponúka tak nádherný výhľad na celý areál aquaparku.

Občerstvenie s pestrým výberom jedál a nápojov si môžu návštevníci dopriať v samoobslužnom šport bare či v coctail bare. „V areáli aquaparku môžte využívať všetky služby bez toho, aby ste museli mať pri sebe peniaze v hotovosti,“ dodáva Chobot Tento komfort umožňuje moderný elektronický čipový systém. Hotovosť budete potrebovať až pri odchode z vodného parku.

V priestoroch SAI wellness si príde na svoje i ten najnáročnejší klient. Ponúka suché a parné sauny, infra saunu, turecký hammam či soľnú saunu. Tí odvážnejší si môžu dopriať aj schladzujúci studený dážď.

V niekoľkých masážnych miestnostiach si môžete dopriať viaceré druhy blahodárnych masáží: športové, tradičné thajské masáže staré 2500 rokov, ako i exkluzívne Sothys masážne ošetrenia pokožky.

Celodenný vstup: dospelý 24 eur, dieťa: 14 eur
3-hodinový vstup: dospelý 14 eur, dieťa 10 eur

Otvorený je od 10 hod. do 22 hod.

Tatralandia je najväčší park zábavy na Slovensku
Minerálna voda Tatralandie blahodárne pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo.

Okrem 28 toboganov a 14 bazénov s morskou, termálnou a čírou vodou sa návštevníci môžu zabaviť vo Funparku Tatralandia. „Počas celého dňa sú pre nich pripravené najrôznejšie animačné aktivity, ktoré pre nich pripravil najväčší animačný tím na Slovensku,“ tvrdí Andrea Lehotská marketinková manažérka aguaparku Tatralandia. Relaxovať môžu v 17 saunách a procedúrach v Keltskom saunovom svete aj vo wellness centre.

Návštevníci by rozhodne nemali vynechať šnorchlovací bazén, kde je možné sledovať morské rybky, Thalasso terapiu – liečbu morom v bazénoch s morskou vodou. Pre nadšencov adrenalínu je k dispozícii tobogan Boomerang Raft Ramp – 63 metrov dlhá atrakcia.

Novinkou tohoto leta je podľa Lehotskej Gold Splash – 8,5 metrov vysoká banská veža určená len na zábavu. „V banských vozíkoch sa návštevníci vytiahnu na vrchol veže, spustia sa rýchlosťou dole, kde ich na konci vozík katapultuje priamo do blízkeho jazierka,“ vysvetľuje atrakciu marketingová manažérka.

Zaujímavosťou je simulátor voľného pádu, zlaté procedúry vo wellness Paradoxe. Garanciou leta za každého počasia je Tropical Paradise – hala, ktorý prostredníctvom strešnej fólie prepúšťa slnečné lúče. Tie návštevníka opaľujú a teplota tam neklesá pod 30 stupňov ani v zime.

Celodenný vstup: dospelý 23 eur, dieťa: 15 eur
Rodinný vstup (dvaja dospelí a max. 3 deti): 50 eur

Otvorený je od 9 hod. do 21 hod.

Moderný Thermalpark v Oraviciach
Thermalpark leží na území regiónu Oravy v Západnych Tatrách, takmer na hranici s Poľskom. Z hĺbky 1611 metrov vyviera prírodná termálna voda s blahodárnym účinkom s teplotou 58 stupňov Celzia, ktorá sa vlieva do všetkých bazénov. Termálna voda je vysoko mineralizovaná sodno – vápenato – horečnato – siričitá s vysokým obsahom železa. Priamy vstup z budovy a bazénov umožňuje kúpať sa v každom počasí a každom ročnom období.

Thermalpark ponúka veľký športovo – relaxačný bazén, veľký a malý relaxačný bazén, ochladzovací bazén, masážnu miestnosť. Bazény sú vybavené vodnými atrakciami ako sú umelé vlny, plavecká časť, perličkové sedadlá, perličkové lavice, gejzír, vodný hríb, chrliče, masážne trysky.

Zaujímavosťou pre návštevníkov sú morské vlny.

Celodenný vstup: dospelý 14,90 eur, dieťa 10 eur
3-hodinový vstup: dospelý 9,90 eur, dieťa 7,90 eur
Rodinný vstup (2 dospelý a max. tri deti): 49 eur

Otvorený je od 9 hod. do 21 hod.

debata chyba