Vyskúšajte s deťmi cyklistiku v Dolnom Rakúsku

Dobrá správa pre milovníkov cyklistiky s deťmi: Dolné Rakúsko vydalo novú cyklomapu v slovenčine s trasami pre rodiny s deťmi. Cyklotrasy sú ľahko zdolateľné a vhodné aj pre malých športovcov.

26.09.2013 06:00
Wachau v Dolnom Rakúsku Foto:
Wachau je obľúbeným cieľom cykloturistov.
debata

Väčšina trás je plne upravená, má asfaltový povrch so šírkou 2,5 m a nemá takmer žiadne stúpanie. Na ktorejkoľvek z nich je vždy na čo pozerať. Deti môžu objavovať ťavie divadlo, divoké zátoky, rytierske hrady a mnohé iné atrakcie Dolného Rakúska, ktoré sú ľahko prístupné vďaka cyklistickým chodníkom.

Mapa ponúka dvanásť skvelých tipov na dobrodružné aj pokojné rodinné cyklovýlety. Rodičia tak deti nielenže privedú k zdravej športovej aktivite, ale zároveň sa pri bicyklovaní zabavia a poučia s nimi.

Ešte trvá výstava Chlieb a víno

Do tretieho novembra ešte možno do výletu začleniť aj návštevu najväčšej dolnorakúskej krajinskej výstavy Chlieb a víno. Najobľúbenejšou expozíciou je múzeum praveku, kde sa dá dozvedieť všetko o výrobe chleba od dávnych čias, a vínne mestečko, ktoré rozpráva príbeh histórie vína. Zároveň je príjemné prejsť sa vínnymi uličkami a hroznovými sadmi, ktorými je popretkávané celé Dolné Rakúsko.

Rodinné cyklotrasy sú určené pre deti od 6 prípadne 12 rokov, pričom ich hranica sa určuje predovšetkým podľa dĺžky trasy. Cyklookruhy vedú bez výnimiek po samostatnej cykloceste, po vedľajších cestách alebo tichých štvrtiach bez dopravy a jazdí sa takmer nepretržite po rovine. Pozdĺž trás je v prevádzke množstvo gastronomických zariadení, ihrísk pre deti, prírodných parkov či kúpalísk.

Wachau je obľúbeným cieľom cykloturistov. Foto: Dolné Rakúsko.
Photo3 Wachau je obľúbeným cieľom cykloturistov.

Malý vyber z ponúkanych trás a výletov:

  • História v priamom prenose (Niedersulz) – Na tejto cyklotúre si nenechajte ujsť múzeum dediny – Museumsdorf Niedersulz, so starými poľnohospodárskymi usadlosťami, zvieratkami na pohladenie, domami remeselníkov, stajňami, mlynom a ďalšími atrakciami a prekvapeniami.
  • Na dvoch kolesách popri parnej železnici (Hagenbrunn – Deutsch Wagram) – Deti si môžu užiť veľa zábavy pri bicyklovaní pozdĺž starej železničnej trati. Správny smer a cestu ukazujú železničné a signalizačné zariadenia.
  • Na kolesách s veslom (Orth – Stopfenreith) – Vzrušujúca jazda cez jednu z posledných lužných oblastí v Európe. Deti si užijú krásnu a nezameniteľnú dobrodružnú atmosféru pralesu!

Mapu si možno zadarmo objednať na adrese dolne-rakusko.info

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #cyklistika #Rakúsko #rodiny #cyklotrasy