Maťovi Ďurindovi učarilo jazero - viete ktoré?

Maťo Ďurinda momentálne trávi veľa času na pódiách v rámci turné 30. rockov Tublatanky. Keď však má chvíľu voľna, rád sa vyberie na východ Slovenska - kam konkrétne?

30.09.2013 06:00
Maťo Ďurinda Foto:
Maťo Ďurinda rád chodí s manželkou na východ krajiny.
debata (2)

„Často chodievam s deťmi k ich babke na východ Slovenska, do mesta Humenné. Pochádza odtiaľ totiž moja manželka, ktorá ma zoznámila s krásami tohoto kúta krajiny,“ hovorí známy rocker.

Krátka prechádzka nezaškodí

A ktoré miesto v okolí mu učarovalo najviac? „Manželka ma zaviedla ma k jednému zaujímavému jazeru, ktoré v detstve navštívila. Volá sa Morské oko a leží vo východných Karpatoch, veľmi blízko nášho "mora“ Zemplínskej Šíravy. Ide o sopečné jazero, ktoré leží pod Sninským kameňom. Tamojší ľudia vravia, že jeho voda je slaná, ale sám som ju zatiaľ neochutnal. Páči sa mi, že jazero je vysoko položené a nevedie k nemu žiadna cesta pre autá a tak sa musíte k nemu vybrať peši," vysvetľuje Maťo Ďurinda na margo východniarom dobre známeho miesta.

Krajšie, ako by ste čakali

Na začiatok malej túry pritom odporúča malé zastavenie. „Môžete si pozrieť exponát originálneho rušňa z bývalej železničky, ktorá viedla okolo. Keď prídete k jazeru Morské oko prekvapí vás, že je naozaj dosť veľké, tmavozelené, studené, žije v ňom mnoho druhov rýb a všade okolo je krásna prírodná rezervácia s chránenou faunou a flórou,“ hovorí spevák a dodáva, že ho určite navštívi aj so svojimi deťmi. „Budem rád, keď ho spoznajú tiež a ja sa opäť poteším sa z jedného z mnohých krásnych miest našej krajiny,“ uzatvára.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tublatanka #Maťo Ďurinda #východ #Morské oko