Jablkové hodovanie v Bratislavskom kraji ponúkne špeciality

Jablkové šťavy, mušty, koláče či netradičné polievky môžu dnes návštevníci ochutnať v bratislavských mestských častiach Vajnory, Devínska Nová Ves, Nové Mesto, ale i v Modre, Pezinku, Senci, Svätom Jure, Malackách, Stupave, Limbachu či v Dunajskej Lužnej.

12.10.2013 06:00
jablkove hodovanie, jablko, dobre jablka, sad Foto: ,
Jablkové hodovanie sa v Bratislavskom kraji koná už šiestykrát.
debata

V Bratislavskom kraji môžu dnes obyvatelia i návštevníci ochutnať špeciality z jabĺk, dvanásť obcí kraja pozýva na Jablkové hodovanie. Jablkové šťavy, mušty, koláče či netradičné polievky budú môcť návštevníci v sobotu ochutnať v bratislavských mestských častiach Vajnory, Devínska Nová Ves, Nové Mesto, ale i v Modre, Pezinku, Senci, Svätom Jure, Malackách, Stupave, Limbachu či v Dunajskej Lužnej.

Počas Jablkového hodovania možno ochutnať rôzne... Foto: Pravda, Robert Hüttner
slovenska kuchyna Počas Jablkového hodovania možno ochutnať rôzne špeciality z jabĺk, chýbať nebudú ani jablkové štrúdle.

Jablkové hodovanie patrí v Bratislavskom kraji medzi podujatia Župnej jesene. Akcia sa koná už po šiestykrát a do miest a obcí v kraji chce prilákať milovníkov rôznych dobrôt uvarených, upečených či vyrobených z jabĺk. "Medzi tradičné a úspešné podujatia patrí aj Jablkové hodovanie, ktorým chceme poukázať na to, že náš región je bohatý aj na jablká. Toto podujatie je určené všetkým milovníkom jabĺk a dobrôt z nich,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.
Jablkové hodovanie organizuje Malokarpatské osvetové stredisko v Modre, ktorého zriaďovateľom je Bratislavský kraj. Podujatie podporila aj Krajská organizácia cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava. Viac informácií i čas konania podujatia v jednotlivých mestách a obciach nájdu záujemcovia na stránkach www.moska.sk a www.bratislavskykraj.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Lužná #Pezinok #Modra #Jablká #Malacky #Stupava #senec #Bratislavský kraj #jablkové hodovanie #Svätý Jur #Limbach