Ktoré slovenské lokality očarili návrhára Borisa Hanečku?

Módny návrhár Boris Hanečka patrí k milovníkom umenia a táto jeho vlastnosť sa odráža aj na miestach, ktoré na Slovensku navštevuje najradšej.

20.10.2013 06:00
Spišská kapitula Foto:
Spišská kapitula
debata

Boris Hanečka miluje krásno a nachádza ho aj vo svojej rodnej krajine. „Dovolenku trávim aj na Slovensku, zvyknem niekam vybehnúť aspoň na tri štyri-dni. Oslovujú ma najmä románske alebo gotické stavby a prvenstvo u mňa získava jednoznačne Spišská kapitula,“ hovorí módny dizajnér.

Túto pamiatku po prvý krát navštívil na strednej škole a odvtedy na ňu rád spomína a jej prehliadku odporúča aj svojim známym. „Ide o prenádherný komplex a každému vrele odporúčam jeho návštevu. Vraj sem často chodia aj českí dôchodcovia, ale nie ani tak obdivovať architektúru, ale sa "nabíjať“ – má tam byť totiž super-energetická oblasť. Spišská kapitula je tiež údajne jediným miestom, kde žije večernica pozdná, teda druh netopiera. Sám som ho síce ešte nevidel, ale kamarátka tam už jedného zachraňovala."

Módny dizajnér, ktorého obľubujú aj slovenské celebrity však má aj ďalšie miesto, ktoré ho upútalo. „Z ďalších zaujímavých miest sa mi veľmi páči hrad Krásna hôrka a jeho okolie. Myslím, že pre citlivého a vnímavého človeka je to veľmi zaujímavá lokalita.“ Žiaľ, hrad pred rokom a pol vyhorel a stále nie je v stave ako pred požiarom. Nezostáva než dúfať, že po čase opäť bude výstavnou historickou pamiatkou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Hanečka #Spišská kapitula #Krásna Hôrka