Vianočné trhy či Mikulášske jazdy si užijete už tento víkend

December sa začína a s ním prichádzajú aj rôzne akcie spojené s Mikulášom či Vianocami. Na ktorú z nich sa vyberiete vy?

30.11.2013 06:00
Mikuláš Foto: ,
Takýto Mikuláš tešil deti minulý rok v Martine. Onedlho zavíta so svojím sprievodom do slovenských miest a dedín opäť.
debata

V Bratislave do bábkového divadla aj Horského parku

Do niektorých slovenských miest príde Mikuláš už s predstihom. Hneď v prvý decembrový deň ho stretnú napríklad deti v Bratislavskom bábkovom divadle. Aby sa ich k nemu zmestilo čo najviac, do divadla zájde každý deň okrem pondelka až do 10. decembra. Ideálny tip pre najmenších na spestrenie výletu do Bratislavy. Vstupné je tri eurá.

Radi spoznávate nové miesta aj prostredníctvom akcií domácich obyvateľov a budete v nedeľu 1.decembra v Bratislave? Vyberte sa na Vianočný trh do Horského parku. Čakať by na vás mali predajcovia s vlastnými výrobkami. Chýbať nebudú šperky, hračky a doplnky, ozdoby, knižky pre deti a dospelých, varené vínko, punč či zdravé koláče – a najmä výborná atmosféra.

Mikulášske jazdy v Trenčianskych Tepliciach

Už dnes, 30. novembra vypravia električku na špeciálne Mikulášske jazdy medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami, od jednej do šiestej. Pre cestujúcich by mal byť okrem dobrej atmosféry pripravený punč a čaj zadarmo. Deťom zas sladký balíček rozdá veselý Mikuláš. Vstup pre dospelých je 1 euro, pre deti a dôchodcov 50 centov. Deti do esť rokov sa môžu previesť zadarmo.

Čaro histórie a rozprávok na Oravskom hrade

Na Oravskom hrade už 1. decembra od 13:00 môžete vychutnávať vianočnú atmosféru pečenia oblátok a medovníkov a dozviete sa aj, ako Čertík babráčik skočil dobru na háčik. Detské vstupné je euro, dospelí zaplatia dve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Vianoce #Mikuláš #december 2013 #Oravský zámok