Nemcov na Silvestra priťahuje Berlín

Tisíce ľudí z celého Nemecka zamierili po Vianociach do Berlína, aby v hlavnom meste oslávili príchod nového roku. Podľa internetového porovnávača Check24 je Berlín s veľkým náskokom najobľúbenejším mestom, do ktorého sa Nemci chcú vydať na Silvestra. V nemeckej metropole sú každoročne veľké oslavy, ktoré vrcholia tradičným ohňostrojom pri Brandenburskej bráne.

01.01.2014 06:00
brandenburska brana flog dondes Foto:
Berlín si potrpí na svoju povesť metropoly silvestrovskej zábavy, radnica preto tradične robí ohňostroj pri Brandenburskej bráne.
debata

Podľa Check24 hľadá ubytovanie v Berlíne na prelome roku 11 percent všetkých Nemcov, ktorí sa rozhodnú v tomto čase opustiť svoje domovy. Na druhom mieste je Paríž, kam sa vyberie päť percent Nemcov. Nasleduje so štyrmi percentami Hamburg, s 3,5 percentami Praha a prvú päticu uzatvára s troma percentami New York.

Berlín si potrpí na svoju povesť metropoly silvestrovskej zábavy, radnica preto tradične robí ohňostroj pri Brandenburskej bráne. Oslavuje sa na dvoch kilometroch hlavnej ulice smerom k Víťaznému stĺpu. Na niekoľkých pódiách sa tam počas silvestrovského večera vystrieda vyše 250 umelcov.

V roku 2012 sa na oslavách pri Brandenburskej bráne zúčastnilo vyše milióna ľudí. Tisíce ďalších oslavovali v baroch po celom Berlíne a nemecké úrady očakávali rovnaký priebeh aj koncom roka 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Nemecko #New York #Paríž #Berlín #Silvester #Hamburg #oslavy Nového roku