Väčšina Európanov si tento rok dovolenku neodoprie

Európania si tento rok podľa Európskej komisie dovolenky odopierať nebudú. Podľa prieskumu Eurobarometer neplánuje z finančných dôvodov ísť na rekreáciu len 11 % z nich. Väčšina Európanov si dovolenku doma či v zahraničí ujsť nenechá.

19.02.2014 06:00
palma v barcelone flog Foto:
Najobľúbenejšími cieľmi rekreácie v Európskej únii už tretí rok po sebe zostávajú Španielsko, kam sa chystá 15 percent Európanov, Francúzsko (11 percent), Taliansko (desať percent), Nemecko (sedem percent) a Rakúsko (šesť percent).
debata

Takmer polovica (44%) uviedla, že aktuálna ekonomická situácia nebude mať žiadny vplyv na ich dovolenkové plány, tretina sa niekam chystá vyraziť, ale svoje plány upraví.

Najviac jasno, čo sa rekreácií týka, majú ľudia v Rakúsku a Nemecku, kde ekonomická situácia pri plánování dovolenky nehrá rolu pre tri štvrtiny obyvateľov. Na opačnom póle sú Gréci a Cyperčania, kde to isté možno konštatovať len o každom desiatom človeku.

Najobľúbenejšími cieľmi rekreácie v Európskej únii už tretí rok po sebe zostávajú Španielsko, kam sa chystá 15 percent Európanov, Francúzsko (11 percent), Taliansko (desať percent), Nemecko (sedem percent) a Rakúsko (šesť percent). Pre každú z týchto krajín to súčasne znamená mierny nárast záujmu rekreantov v porovnaní s prieskumom z vlaňajška.

Väčšina Európanov chce podľa tohtoročnej ankety vyraziť za hranice do inej krajiny dvadsaťosmičky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #prieskum #Španielsko #Francúzsko #dovolenky #Európania #Eurobarometer