Hongkongský Disneyland mal rekordný zisk vďaka čínskym turistom

Hongkonský Disneyland ohlásil rekordné zisky za vlaňajší rok, o ktoré sa postaral rastúci počet turistov z pevninskej Číny. Disneyland, ktorý sa svojho času potýkal so značnými problémami, sa rozhodol postaviť v parku tretí hotel, aby uspokojil stúpajúci dopyt.

23.02.2014 06:00
Hong Kong Disneyland by Denn wikipedia Foto:
Dva hotely v hongkonskom Disneylande (na snímke Zámok Popolušky) majú posledné tri roky celkovú obsadenosť vyššiu ako 90 percent. Novo plánovaný hotel pridá ďalších 750 izieb k doterajšej kapacite 1000 izieb a otvoriť by sa mohol už v roku 2017.
debata

Podľa informácií parku sa zisk viac než zdvojnásobil na 242 miliónov hongkonských dolárov (31,2 milióna amerických dolárov) za posledný fiškálny rok, ktorý skončil v septembri 2013. V rovnakom období roku 2012 dosahovali zisky hongkonského Disneylandu 14,06 milióna amerických dolárov.

Uplynulý fiškálny rok zaznamenal tiež rekordný počet 7,4 milióna návštevníkov. Tento nárast je hlavne dôsledkom vyššieho počtu návštevníkov z pevninskej Číny, povedal výkonný riaditeľ hongkonského Disneylandu Andrew Kam. „Ázia zažíva silný ekonomický rast. Príjmy po celej Ázii stúpajú, a to stimuluje turistický priemysel v rámci Ázie,“ dodal Kam. „Nemám vešteckú guľu, ale kým budú príjmy stúpať, potom rozhodne bude pokračovať aj dopyt po cestovaní.“

Dva hotely v parku majú podľa jeho slov posledné tri roky celkovú obsadenosť vyššiu ako 90 percent. Novo plánovaný hotel pridá ďalších 750 izieb k doterajšej kapacite 1000 izieb a otvoriť by sa mohol už v roku 2017.

Hongkonský Disneyland z 52 percent vlastní vláda tohto mestského poloautonómneho územia pod čínskou správou. Park začal prevádzku v roku 2005 a prvý zisk zaznamenal vo fiškálnom roku 2012, kedy ho navštívilo 6,7 milióna ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Čína #zisk #hotel #Hongkong #Disneyland