Ukrajinci ponúkajú dovolenku na Kryme či v Kyjeve - išli by ste?

Plavby po Čiernom mori, pobyt na Kryme či malebný Kyjev ako ideálne miesto na tohtoročnú dovolenku? Podľa Ukrajincov na turistickom veľtrhu v Berlíne určite áno!

07.03.2014 06:00
UKRAJINA: Nepokoje v Kyjeve Foto:
Atmosféra v uliciach ukrajinského hlavného mesta Kyjev po ukonèení masových nepokojov. Ukrajina, Kyjev, 25. február 2014.
debata

Mladá hosteska rozdávajúca poháre krymského „šampanského“ mieri ukazovátkom na miesta na polostrove Krym, z ktorých sa teraz stali ohniská toho, čo analytici označujú za najväčšiu krízu od konca studenej vojny. Za ňou visí veľký plagát kyjevského námestia Majdan, ktoré sa koncom minulého mesiaca zmenilo na vojnovú zónu, kde boli pri stretoch zabité desiatky ľudí. Aj takto vyzerá prezentácia Ukrajiny ako ideálnej dovolenkovej destinácie.

Návštevníci veľtrhu, ktorý sa koná od 5. do 9. marca a patrí medzi najväčšie v turistickom priemysle, síce popíjali ukrajinské bublinky, ale ponukám na dovolenku venovali len mizivú pozornosť.

„Dúfame v dobrú sezónu. Situácia v krajine nie je stabilná, ale nie je to vojna,“ povedala optimisticky Kateryna Suprovyčová, ktorá má na starosti propagáciu turistiky na Kryme. „Uvidíme, čo sa stane počas turistickej sezóny, ktorá začína v apríli a končí v októbri.“

Krym ako turistická destinácia sa pýši bohatou históriou. Leto čo leto priťahuje tisíce Ukrajincov a Rusov, a tiež stúpajúci počet Nemcov či Poliakov. V roku 2013 ukrajinský turistický ruch podstatne vzrástol a činitelia prítomní v Berlíne uvádzali, že ich cieľom je zdvojnásobiť počet návštevníkov počas nasledujúcich ôsmich rokov. Či sa im však podarí prilíkať tento rok viac turistov ako ten minulý je dosť otázne.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #nepokoje #Berlín #Ukrajina #veľtrh