V Kežmarku s jednou kartou uvidíte 7 pamiatok

Kežmarská informačná agentúra prišla pred letnou turistickou sezónou s novým produktom, ktorý by mal prispieť k zatraktívneniu a zvýšeniu návštevnosti mesta. Ide o Kežmarskú turistickú kartu, ktorá ponúka zvýhodnené vstupné do siedmich najvýznamnejších pamiatok a objektov v meste.

15.05.2014 06:00
kezmarok hrad flog Foto:
Kežmarský hrad je jednou zo siedmich pamiatok, ktorých návštevu zlacňuje Kežmarská turistická karta.
debata

Kežmarský hrad, Múzeum veteránov, Drevený artikulárny kostol, Evanjelický kostol, Lýceum, Múzeum bytovej kultúry a Výstavnú sieň Múzea v Kežmarku môžu turisti navštíviť na jednu vstupenku.

„Výhodou karty je, že návštevník ju môže využiť počas viacerých návštev v roku, nielen počas jedného dňa,“ uviedla pre SITA Barbora Pješčáková z Kežmarskej informačnej agentúry.

Podobný produkt už informačná agentúra vydala v roku 2012, bolo to však v medzisezóne a neponúkala toľko možností využitia ako jej nová forma. Karta má formu pohľadnice a je určená zvlášť pre dospelé osoby, pre deti a ako rodinná vstupenka, v ktorej sú zahrnuté vstupy pre dve dospelé osoby a až tri deti. Okrem návštevy kultúrnych zariadení a pamiatok ponúka Kežmarská turistická karta aj zľavy na gastronomické služby v dvoch reštauráciách ako i zľavu na nákup kníh a máp v jednom z kežmarských kníhkupectiev.

„Kežmarská turistická karta predstavuje balíček výhod nielen pre turistov, ale môže slúžiť aj ako darčeková poukážka pre známych či zahraničných hostí, ktorí sa chystajú navštíviť mesto Kežmarok,“ uviedla Pješčáková. Karta je jednou z foriem podpory cestovného ruchu v meste Kežmarok. Kartu si môžu záujemcovia kúpiť v Kežmarskej informačnej agentúre alebo priamo pri návšteve v jednotlivých inštitúcií. „Veríme, že karta podporí rast návštevnosti a propagáciu kežmarských pamiatok a v neposlednom rade zvýši spokojnosť všetkých návštevníkov Kežmarku,“ dodala Pješčáková. Karta bude v predaji minimálne do polovice septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #pamiatky #kežmarok #zľavy #Kežmarská turistická karta