Piešťany otvárajú letnú kúpeľnú sezónu

Letnú kúpeľnú sezónu v Piešťanoch otvoria v sobotu 7. júna o 11. hodine slávnostným ceremoniálom pred Domom umenia. Predchádzať mu bude sprievod z Kúpeľného ostrova, kde požehnajú liečivé pramene.

07.06.2014 06:00
Piestany helkaflog Foto:
V Piešťanoch sa v sobotu začína Letná kúpeľná sezóna.
debata

Nasledovať bude hudobno – tanečný program v Hudobnom pavilóne v mestskom parku, v ktorom vystúpi cimbalová kapela, brazílske tanečnice, rokenrolová kapela, dievčenské husľové trio G-Strinx, operní speváci Martin Babjak a Terézia Kružliaková, swingová skupina Swings Stars a program v sobotu večer uzatvorí Jana Kirschner s kapelou. V meste je pripravených aj množstvo sprievodných kultúrnych a športových podujatí.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s. sú najväčšie kúpele na Slovensku s dvestoročnou históriou. Okrem poskytovania komplexnej kúpeľnej starostlivosti sa venujú aj zabezpečovaniu preventívnych, rehabilitačných a rekondičných pobytov. V júni 2008 boli do Obchodného registra SR zapísané Prírodné liečebné kúpele Smrdáky, a.s. ktoré sú ich 100-percentnou dcérskou spoločnosťou. Najväčším akcionárom kúpeľov je spoločnosť Danubius hotel operation and services, ktorá vlastní 47,59 % akcií, nasledujú Léčebné lázně Mariánske Lázně s 24 % akcií, Danubius Hotels s 18,4 %, mesto Piešťany 10,01 % a jednu akciu má obec Smrdáky.

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #Piešťany #leto 2014 #otvorenie #Letná kúpeľná sezóna