Na Liptove rozširujú akvaparky, budú ešte atraktívnejšie

Pribudne saunový svet, vodné atrakcie aj reštaurácie.

12.06.2014 06:00
Bešeňová Foto:
Akvapark v Bešeňovej.
debata (3)

V dolnoliptovských akvaparkoch investujú počas tohto roka do noviniek pre návštevníkov milióny eur. Potvrdili to zástupcovia marketingových oddelení akvaparkov v Bešeňovej a Lúčkach. „V tomto roku sa pripravujeme na dobudovanie vonkajšieho saunového sveta za 250 tisíc eur a výstavbu jedálne pre kúpeľných hostí, ako aj výstavbu kliniky pre širokú verejnosť. V súvislosti s týmito investíciami zvýšime počet zamestnancov pre jedáleň a kliniku,“ konštatovala obchodno-ekonomická námestníčka Aqua-Vital parku Lúčky Slávka Medveďová.

V Gino Paradise Bešeňová nachystali na leto nové vodné atrakcie, ktoré budú súčasťou zábavno-adrenalínovej zóny. „Postavená je 220 metrov dlhá divoká rieka, veľký adrenalínový bazén a možnosť potápania vo vraku lode. Táto investícia spolu s novým kongresovým centrom a reštauráciou predstavuje 2,5 milióna eur. V súvislosti s investíciami sa budú obsadzovať pracovné miesta v gastronomickej prevádzke. Počas leta vzrastie počet zamestnancov zo 150 na 250. Výber sme robili priebežne z rôznych zdrojov,“ uviedla hovorkyňa firmy Lýdia Chovancová.

V súčasnosti pripravujú v Lúčkach štúdiu na rozšírenie akvaparku. „Vybudujeme novú halu s vnútornými bazénmi a konečne aj s detským bazénom. Rozšírením získame priestory pre poskytovanie procedúr a fitnes centrum,“ povedala o budúcnosti Medveďová. V Bešeňovej v budúcom roku plánujú rozšíriť wellness, k areálu pribudne voľno časová zóna s bowlingovým klubom, curlingovým ihriskom, klziskom a reštauračnými priestormi.

Gino Paradise Bešeňová prevádzkuje spoločnosť Eurocom Investment, ktorej základné imanie je 3,023 mil. eur. V roku 2013 areál navštívilo 520-tis. ľudí, z toho bolo 56 percent Slovákov. Akvapark v Lúčkach vlastní akciová spoločnosť Kúpele Lúčky. Priemerne ho ročne navštívi 100-tisíc ľudí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #leto 2014 #Liptov #Bešeňová #Lúčky