Pláže v Chorvátsku, čo môžete čakať?

Chorvátsko má málo piesočných pláží, ale aj existujúce sú veľmi pekné.

30.06.2014 12:00
chorvátsko, dubrovník, pláž Foto:
Tú svoju pláž si v Chorvátsku určite nájdete.
debata (3)

Najobľúbenejšie sú pláže s drobnými okruhliakmi. Najčastejšie nájdete pláže skalnaté a kamenisté. Väčšina plážových stredísk má vlastné tobogany pre deti, ihriská pre plážový volejbal. Sú tam bary a reštaurácie.

Pláže s drobnými okruhliakmi sú napríklad v letovisku Živogošćev južnej časti obľúbenej Makarskej riviéry. Živogošće je rozdelené na tri samostatné časti: Živogošće - Porat, Živogošće - Mala Duba a Živogošće - Blato. Dedinka Živogošće – Mala Duba je z nich najpokojnejšia. Nájdete tu nádherné pláže z drobných kamienkov a piesku. Vstup do mora je pozvoľný, voda je krásne presvetlená slniečkom a má úchvatnú farbu.

Stovky kilometrov pobrežia ponúka pláže rodinné, romantické, veľa navštevované aj menej navštevované, pláže pre milovníkov vodných športov, ale aj nudistické pláže. Medzi najkrajšie patrí pláž Čista plaža na ostrove Pag. Najnavštevovanejšou je však okruhliaková pláž Zlatni rat v letovisku Bol na Brači.

Čista plaža je vzdialená len 7 km od obľúbeného letoviska Mandre. Na túto piesočnú pláž je značená odbočka z cesty medzi Kolanom a Novaljou. Vďaka pozvoľnému vstupu do mora je vhodná aj pre najmenšie deti. Tie väčšie zase poteší množstvo mušlí na dne v neveľkej hĺbke. Príjemné je tu aj občerstvenie priamo pri pláži, požičovňa šlapadiel a parkovisko.Nie vždy však more zanechá na pláži len jemný piesok. V niektorých obdobiach tu môžete nájsť miesto piesku okruhliaky. Závisí to na morských prúdoch a vetre. Aj tak však táto pláž stojí za návštevu – odmenou Vám budú krásna panorámy na Pažský záliv a Velebit.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pláž #Chorvátsko #kamienky #piesok