Vyskúšajte Bett & Bike v Dolnom Rakúsku

Dolné Rakúsko ponúka moderný spôsob cyklistiky.

20.07.2014 00:00
Dolné Rakúsko, cyklistika Foto:
Objavte cyklistický raj v Dolnom Rakúsku.
debata (1)

Len nedávno vznikol na základe spolupráce medzi krajinskou organizáciou Dolného Rakúska a klubu ADFC, ktorý združuje približne 140 000 cyklistov, úspešný projekt Bett und Bike. Jeho hlavným cieľom je poskytnúť cyklistom komfort a splniť nároky potrebné pre aktívnejších cykloturistov. Počas výletov na bicykli po Dunajskej cyklotrase a cyklotrase Traisental majú návštevníci k dispozícii asi 50 Bett und Bike zariadení. Poskytujú príjemné ubytovanie, sušiareň, bezpečné uloženie bicyklov vrátane servisu a v neposlednom rade bohaté a chutné raňajky (www.bettundbike.de).

Moderný spôsob cyklistiky s „next bike“ alebo na e-bicykli

Veľkému úspechu zo strany cyklistov sa teší najmä prenájmový systém „next bike“, ktorý je budovaný od roku 2009 a neustále sa rozširuje. Vo svete vznikol ako prvý „požičiavací“ bicyklový systém charakteristický najmä pre vidiecke oblasti. Počas minulého roka bolo požičaných približne 1300 bicyklov na 296 staniciach spolu takmer až 30 000 krát. Cyklisti prešli na požičaných bicykloch viac ako 400 000 km. Samotný systém je veľmi jednoduchý. Bicykle sú k dispozícii online, rezervovať sa dajú telefonicky alebo cez SMS. Vďaka smartfónom, ktoré poznajú vašu aktuálnu polohu na základe GPS, ľahko zistíte informácie o dostupných bicykloch vo vašej blízkosti. Novinkou je aplikácia pre iPhone, ktorú si môžete stiahnuť zadarmo. Všetky „next bike“ stanice nájdete v prehľadnej mape na adrese www.nextbike.at.

Obľúbené sú aj takzvané e-bicykle. Sú to špeciálne dopravné prostriedky šetrné k životnému prostrediu, ktoré sú poháňané elektrickou energiou. Okrem časti Wachau, ktorá bola prvým miestom zavedenia e-cyklistiky v

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Rakúsko