Tip na víkend : Nočná potulka na Spišskom hrade

Každú prázdninovú sobotu o pol deviatej večer ožíva Spišský hrad atraktívnymi nočnými prehliadkami. Možno pri nich zažiť očarujúcu atmosféru nočného hradu. Svetlo blikajúcich fakieľ a legendárne príbehy z hradnej histórie nám nedajú na tieto chvíle zabudnúť.

23.08.2014 06:00
Spišský hrad Foto: ,
Zrúcaniny Spišského hradu sú dominantou regiónu.
debata

Kto chce niečo také zažiť, má posledné dve šance. Osvetlení fakľami, v sprievode šermiarov, v kúpeli hradnej panej či pri prechádzkach storočiami návštevníci zabudnú na čas a ľahko sa nechajú pohltiť duchom miesta plného legiend, tajomných postáv z histórie aj chutí hradnej kuchyne. Najmä ak sa dostanú do mučiarne, kde si môžu pozrieť ruky hradného kata a jeho dobové pracovné nástroje, po použití ktorých sa obvinený priznal aj k tomu, čo nespáchal.

Ako sa kúpala hradná pani sa návštevníci dozvedia z inscenovanej prehliadky dnes, 23. augusta 2014. Ako už názov napovedá, pôjde o prehliadku s hranými scénami. K zmene došlo pri ďalšej nočnej prehliadke. Posledná nočná prehliadka počas tohtoročných prázdnin sa bude konať v piatok 29. augusta 2014. „Z technických príčin je prehliadka s ohňovou šou preložená zo soboty na piatok,“ informovala Dáša Uharčeková-Pavúková z Centra marketingu a komunikácie Spišského múzea. „To nič nemení na tom, že ide o možnosť zažiť unikátnu ohňovú šou, obzrieť si priestory hradu či pokochať sa nočnou panorámou Spiša z najvyššej hradnej veže,“ vyratúva ďalšie atrakcie.

Na Spišský hrad sa dá dostať z dvoch smerov. Ak si vyberiete autobusovú linku, cieľovou zastávkou je mestečko Spišské Podhradie, odkiaľ to k hradnej bráne trvá asi 45 minút pešo mestom a turistickým chodníkom. Kto príde autom, môže ho zaparkovať buď na parkovisku v Spišskom Podhradí priamo pod hradom, a dať si polhodinovú pešiu túru k bráne, alebo na parkovisku z východnej strany hradu – odbočka do Žehry z hlavnej cesty medzi Levočou a Prešovom. Odtiaľ je to k bráne pešo len desať minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišský hrad #Nočná prehliadka #ohňová šou