Už aj Kráľová pri Senci má svoju cyklotrasu

Cyklotrasy v Bratislavskom kraji pribúdajú. 6. septembra sa slávnostne otvorila cyklotrasa v Kráľovej pri senci. Je dlhá 1 630 metrov. Jej výstavba trvala 12 dní, a stála takmer 267-tisíc eur. Vybudovanie cyklotrasy bolo financované cez Operačný program Bratislavský kraj. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová.

09.09.2014 15:00
bicyklovanie - žena - radosť Foto:
V Kráľovej pri Senci môžete vytiahnuť bicykel, vybudovali tam cyklotrasu
debata

Cyklotrasa má asfaltový povrch a bezbariérové vstupy. Jedna strana cyklotrasy je napojená na barokovo-secesný most a druhá strana sa končí pri vstupe do Jurajovho dvora. Odtiaľ je možné dostať sa na Včelársku paseku, čo je jediný skanzen v strednej Európe zameraný na včelárstvo.

Cyklotrasy v Bratislavskom kraji sú cyklistami veľmi využívané. Oficiálne cykloturistické trasy majú v kraji majú dĺžku 800 kilometrov. Vedú cez ne dve medzinárodné trasy EuroVelo a tri národné cyklomagistrály. Tento rok sa cyklotrasy v kraji predĺžia o ďalších 28 km vďaka projektu Jurava, ktorý prepojí bratislavské mestské časti Rača a Vajnory s mestom Svätý Jur. V obciach Malé Leváre, Vysoká pri Morave, a v Malých Karpatoch na Bielom kríži v tomto roku pribudli aj tri odpočívadlá.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasy #Bratislavský kraj #Kráľová pri Senci