Jazero Tekapo na Novom Zélande mení farby podľa ročného obdobia

Nový Zéland je snom mnohých cestovateľov, práve kvôli prekrásnej prírode, ktorá sa rozprestiera na veľkých plochách krajiny. Na Južnom ostrove Nového Zélandu, na polceste medzi mestom Christchurch a Queenstown, natrafíte na obzvlášť malebné miesto, Jazero Tekapo.

04.11.2014 15:00
Nový Zéland, Tekapo, jazero, hory, pleso Foto:
Na brehu v lete kvitnúci krík lupiny necháva na hladine novozélandského Jazera Tekapo odlesk fialovej, oranžovej a bielej .
debata (1)

Svojou rozlohou približne 83 kilometrov štvorcových, je najväčším jazerom v regióne Canterbury. Impozantná panoráma jazera ukrytého v horách a obklopeného ľadovcami, vám určite vezme dych.

Leto a zima maľujú hladinu jazera na rôzne farby

Jazero Tekapo sa nachádza v okrese Mackenzie, ktorý je takmer vyľudnený. Tekapo nájdete približne 710 metrov od mora. V závislosti od obdobia, v ktorom miesto navštívite, sa pred vami zjaví vždy iný obraz.

V zime slnko hladinu Jazera Tekapo sfarbí do... Foto: SHUTTERSTOCK
Novy Zeland, Tekapo, zima, V zime slnko hladinu Jazera Tekapo sfarbí do tmavých odtieňov modrej.

Keď sa na horách začne topiť sneh, jazero sa prítlakom ľadovca a jemného prachu zo skál, sfarbí na prenikavú tyrkysovú. V lete, keď na brehu jazera začína kvitnúť krík lupiny, sa v jasnej tyrkysovej hladine zalesknú odtiene fialovej, bielej a oranžovej. V zime slnko vodu „maľuje“ na kobaltovo alebo námornícku modrú.

Raj pre fotografov

Vďaka úchvatnej horskej scenérii a premenlivej farbe hladiny jazera, si toto miesto obľúbili najmä fotografi. Milovníkom krajinnej fotografie určite do očí udrie romantický malý kamenný kostolík na brehu. Ide o Kostol Dobrého Pastiera, ktorý patrí medzi najviac fotografované objekty v okolí. Mnohí radi zachytávajú nádherný výhľad na hory práve z kostolného okna.

Romantický malý kamenný kostolík, Kostol... Foto: SHUTTERSTOCK
Novy Zeland, Tekapo, jazero, kostol Romantický malý kamenný kostolík, Kostol Dobrého Pastiera, na brehu tyrkysového Jazera Tekapo.

Zdroj: webový portál Bunte.de

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nový Zéland #fotografia #jazero