Vyrazte s rodinou zo Zvolena do Sliača po novej cyklotrase

Cyklisti, ale aj korčuliari, bežci či chodci majú od 10. novembra k dispozícii novú, takmer päť kilometrov dlhú cyklotrasu Rodinná cestička zo Zvolena do Sliača.

10.11.2014 15:00
bicykel, hradza, Foto: ,
Od 10. novembra sa môžu cyklisti a korčuliari tešiť na novú 5 km dlhú cyklotrasu, ktorá vedie zo Zvolena do Sliača (ilustračné foto).
debata

Nová cyklotrasa vedie korunou pravej hrádze rieky Hron zo zvolenskej mestskej časti Rákoš po most na Ulici SNP v Sliači, odtiaľ po ľavostrannej hrádzi a následne po hrádzi miestneho potoka až po križovanie so Záhorského ulicou v Sliači.

Výstavba cyklotrasy, ktorá vedie popri rieke... Foto: Dagmar Teliščáková, Pravda
cyklotrasa, Sliač, Zvolen Výstavba cyklotrasy, ktorá vedie popri rieke Hron, trvala šesť mesiacov. Ide o prvú časť plánovanej cyklotrasy Rodinná cestička.

„Stavebné práce predstavovali odstránenie mačiny z povrchu hrádze, odstránenie existujúcich spevnených plôch a položenie troch vrstiev asfaltu na celej dĺžke trasy, vrátane miest spevnených vjazdov, zjazdov a prejazdov, čím sme dosiahli nový kvalitný povrch pre využitie cyklistami aj korčuliarmi,“ uviedol hlavný stavbyvedúci Milan Potoč. Dodal, že nevyhnutnou súčasťou cyklocesty je aj nová 20-metrová lávka cez Sielnický potok.

Výstavba cyklotrasy trvala šesť mesiacov a stála vyše 633-tisíc eur. Ide o prvú časť plánovanej cyklotrasy Rodinná cestička, ktorá má viesť zo Zvolena do Banskej Bystrice, príprava druhej časti však ešte nemá ukončenú ani fázu majetkovoprávneho vyrovnania pozemkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Sliač #cyklotrasa #Zvolen #hrádze