V Dubaji už môžete jazdiť aj električkou

V Dubaji bude od 12. novembra jazdiť električka. Tí, ktorí si priplatia sa môžu zviesť v luxusnom vagóne. Električka bude premávať od soboty do štvrtka, 19 hodín denne, v rannej špičke v desaťminútových intervaloch.

13.11.2014 15:00
dubaj - nákupné centrá - nakupovanie - luxus Foto:
Trasa električkovej linky prechádza prístavnou štvrťou a časťou Sufúh, v ktorej sa nachádza mnoho obchodov. (ilustračné foto)
debata

Prevádzku električky zahájil korunný princ Hamdán bin Muhammad bin Rašíd Maktúm. Prvé dva dni sa mohli cestujúci pripojiť k internetu zadarmo. Trasa linky má 11 zastávok a je dlhá viac ako desať kilometrov.

Prechádza prístavnou štvrťou a časťou Sufúh, v ktorej sa nachádza mnoho obchodov. Súprava so siedmimi vozmi má kapacitu 405 pasažierov. Bez ohľadu na to, akú vzdialenosť cestujúci prejdú, za lístok zaplatia tri dirhamy (0,66 eur). Nástupištia na zastávkach sú klimatizované a uzavreté.

Dubajské úrady zaviedli linku kvôli obtiažnej dopravnej situácii. Týmto krokom vyzývajú ľudí k využívaniu verejnej dopravy. Dúfajú, že od začiatku prevádzky, bude električkou denne jazdiť 27 tisíc cestujúcich, a do šiestich rokov sa by ich tak mohlo byť 66 tisíc.

Dubaj – mesto áut

Kozmopolitné mesto Dubaj je domovom pre viac ako 2 milióny ľudí. Patrí medzi jedno z najrýchlejšie rastúce mestá na svete. Pre mesto Dubaj sú typické vysoké mrakodrapy, luxusné pláže s hotelmi, majestátne hlavné triedy plné zelene.

Hromadnú dopravu v Dubaji zaisťujú metro a autobusy. Ľudia tiež využívajú odvoz všadeprítomnými taxíkmi, ktoré sú pomerne lacné a stoja pred každým hotelom. Dubaj získal prívlastok „mesto áut“ vďaka lacnému benzínu. Jazdiť autom v meste autom si tak môže dovoliť takmer každý, a podľa toho vyzerá aj tunajšia dopravná premávka.

Zdroj: Visiting Dubai

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Dubaj