Privítajte zimu v Pieninách na bežkách a náučných chodníkoch

Využite turistické chodníky, ktoré sú v rámci Pieninského národného parku sprístupnené pre turistov počas celého roka. Neplatí tu zimná uzávera chodníkov ako je tomu vo Vysokých Tatrách.

19.11.2014 06:00
Pieniny Foto:
Pltnícka sezóna v Pieninách skončila 31. októbra, ale turisti sú vítaní aj v zime. Čakajú ich obnovené náučné chodníky aj 50 km bežeckých trás.
debata

Vyberte sa náučným chodníkom Prielom Dunajca, ktorým vás prevedie 12 nových informačných tabúľ. Alebo sa prejdite obnovenou náučnou lokalitou obce Lesnica. Usmerní vás osem tabúľ pri chate Pieniny. V Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť novú prírodovednú expozíciu Príroda Pienin, ktorá je otvorená celoročne.

Pieniny pre každého lyžiara

Pieniny potešia aj milovníkov bežkovania. Spoznajte prírodu na takmer 50 kilometroch upravovaných bežeckých trás. Na svoje si prídu rekreační aj nároční lyžiari na lyžiarskych strediskách v Litmanovej a vo Vyšných Ružbachoch.  

Spoznajte prírodu Pienin na takmer 50 km... Foto: SHUTTERSTOCK
šport, lyže, beh na lyžiach, bežky Spoznajte prírodu Pienin na takmer 50 km upravovaných bežeckých trás. Ilustračné foto.

Oddýchnite si v kúpeľoch či na návšteve hradu

Po dobrej lyžovačke dobre padne oddych v kúpeľoch Smerdžonka v Červenom Kláštore. Severný Spiš ponúka aj kultúrne vyžitie. Stojí za to navštíviť Ľubovniansky hrad či Nestville Park, v ktorom si môžete pozrieť stálu expozíciu tradičných remesiel a liehovarníctva.

Ľubovniansky hrad bude otvorený aj v zime. Foto: SHUTTERSTOCK
Ľubovniansky hrad Ľubovniansky hrad bude otvorený aj v zime.

Splavovať rieku Dunajec na území národného parku bude opäť možné od 1. apríla 2015.

Zdroj: OOCR Severný Spiš – Pieniny a Národný portál cestovného ruchu

Tip: Romantické pobyty v Pieninách za polovicu

Zažite romantiku v Hanušovskom kaštieli v Spišských Hanušovciach alebo obdivujte krásu ľudovej architektúry počas pobytu v drevenici v obci Ostrurňa. Vyberte si pobyty v Pieninách za výhodnú cenu na zlavy.pravda.sk. V záložke cestovanie nájdete aj ďalšie ponuky ubytovania či wellness pobytov z rôznych kútov Slovenska či susedných krajín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Turistika #spiš #zimná lyžovačka #Pieniny #zima 2014