Tatry ožijú festivalom umeleckej tvorby o horách

Horský internetový klub v spolupráci s obcou Štrba a oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry organizuje v poradí 8. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2014. Festival sa uskutoční 21. a 22. novembra v hoteli Toliar v Štrbskom Plese.

21.11.2014 15:00
freeride, snowboard, hory, Foto:
Medzinárodný festival HORALFEST ukáže krásy hôr a osudy ľudí žijúcich v nich vo filmoch, fotografiách a literatúre. (ilustračné foto)
debata

Súťažiaci sa mohli zapojiť do troch kategórií – film, fotografia a literatúra na témy príroda, hory, aktivity a osudy ľudí v horách či nosičstvo. Novinkou tohto roka je umelecká tvorba na tému horského bicyklovania pod názvom Biking. Okrem zaujímavých tém čakajú na účastníkov festivalu aj obľúbené workshopy s odborníkmi.

Tí, ktorí nesúťažia, nemusia zúfať. Čaká na nich množstvo sprievodných podujatí, napríklad krst knihy, predajná horská zóna, premietanie súťažných aj nesúťažných horských filmov, výstavy fotografií, večer filmovej tvorby s premiérami či besedy so zaujímavými hosťami.

Nevšedná bude aj prechádzka po Štrbskom Plese k Stanbaru s uvítacím drinkom či návšteva Ski múzea v Tatranskej Lomnici s komentovanou prehliadkou o histórii lyžovania a horolezectva vo Vysokých Tatrách. Chýbať nebude ani odovzdávanie cien s hudobným hosťom, afterparty a tombola.

V rámci festivalu sa 21. novembra o 19.00 hod. v hoteli Toliar v Štrbskom Plese uskutoční prezentácia novinky vydavateľstva DAJAMA s názvom Štrbské Pleso a Štrba na starých pohľadniciach.

Súťažiaci aj návštevníci festivalu majú viaceré možnosti zvýhodneného ubytovania, ktoré si spolu s programom festivalu a propozíciami pre súťažiacich nájdu na webe horalfest.sk. Vstup na festival je voľný.

Zdroj: Vydavateľstvo DAJAMA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Tatry #Štrbské pleso #umenie