V Belgicku vytesali z ľadu až šesťmetrové Disney postavičky

V dvoch obrovských ľadových palácoch v Belgicku, v Liège a v Antverpách, vytvorilo 72 umelcov z 12 krajín svet fantázie plný emócií a dobrodružstiev. Deti sa môžu odfotiť s Petrom Panom, Snehulienkou, Alicou v krajine zázrakov, Šípkovou Ruženkou a mnohými inými rozprávkovými bytosťami, ktoré „ožili“ na Ľadovom festivale The Disneyland Paris Ice Dreams. Novou atrakciou je Šialené dobrodružstvo potkana Ratatouille.

04.12.2014 06:00
disney, festival, lad, Foto:
Ľadový festival Disneyland Paris Ice dreams je v Európe unikátom.
debata

V minulosti sa ľadový festival uskutočnil v Bruggách, Bruseli a Paríži, kde bol pozvaný medzinárodný tím profesionálnych sochárov. Sochári na svojich dielach pracovali päť týždňov, začali v októbri. Okolo Hradu Šípkovej Ruženky je 150 neuveriteľných sôch, ktoré vznikli zo 6 tisíc kvádrov ľadu. Tie sa premenili na najkrajší ľadový park. Sochy merajú dva až šesť metrov.

Festival sa otvoril na dvoch miestach súčasne. V Liège-Guillemins, pred jednou zo svetovo najatraktívnejších železničných staníc. Návštevníci tam môžu ľadovú krásu Disney a Pixar charakterov obdivovať do 4. januára, Anverpy, obľúbené najmä vo vianočnom období, budú festival hosťovať do 11. januára.

Ako tvorili sochári ľadové sochy, si môžete pozrieť na webových stránkach festivalu, v galériách ľadových palácov v Liège a v Antverpách.

Ľadové paláce potešia malých i veľkých

Urobte si najmrazivejší výlet v roku, ponorte sa do úžasného sveta snehu a ľadu. Na svoje si príde každý, nielen tí najmenší. Dospelí si v ľadovom bare môžu vychutnať nápoje, ktoré zahrejú pri srdci a vlejú červeň do líc. Vlnenú čiapku a teplé rukavice však treba mať stále pri sebe! Teplota v ľadových palácoch sa udržuje na hodnote mínus šesť stupňov celzia.

Vianočné trhy, ktoré vás očaria

Liège, je hlavným turistickým centrom južného frankofónneho regiónu Valónsko. Nájdete tam najstaršiu a najväčšiu vianočnú dedinku, s viac ako dvesto drevenými chalúpkami.

Prístavné mesto Antverpy sa nachádza asi 53 km južne od Brusela, Druhé najväčšie belgické mesto je plné múzeí, galérií, moderných kaviarní a reštaurácií, a obchodov. Vianočné trhy v tomto nádhernom meste vám vezmú dych.

Ľadové paláce sú pre turistov otvorené od 10. – 19. hodiny. Lístky si môžete zakúpiť pri pokladni, rezervácia vopred nie je nutná. Vstup pre dospelého stojí 12 eur. Za dieťa od 4 – 11 rokov zaplatíte 8 eur, a deti do 4 rokov majú vstup zdarma. Študenti, ľudia starší ako 65 rokov a zdravotne postihnutí majú vstup za 10 eur.

Do Belgicka lietadlom aj vlakom

Do Bruselu z Bratislavy alebo Budapeští sa najpohodlnejšie dostanete lietadlom. Cesta vám potrvá dve hodiny, a letenky sa aktuálne pohybujú okolo šesťdesiat eur. Za autobus zaplatíte približne rovnako, avšak musíte rátať s tým, že v ňom strávite takmer celý deň. Vlakom sa do belgického hlavného mesta dostanete približne za 13 hodín, s prestupmi vo Viedni, Kolíne a Frankfurte. Z týchto miest je do Liège priamy vlakový prístup.

Zdroje: Icesculptures.be, News.disneylan­dparis.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Walt Disney #Belgicko #Vianoce #atrakcia #zima 2014