Lyžiarska sezóna v Tatrách sa začína v piatok 5. decembra

Lyžiarske strediská na Štrbskom Plese a v Tatranskej Lomnici otvoria v piatok 5. decembra zjazdovky. Prostredníctvom tlačovej správy o tom informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR).

04.12.2014 15:10
Jasna, Nizke Tatry, zima, hory, lyziar, lyze, Foto:
V stredisku Jasná Nízke Tatry odštartujú zimnú sezónu 5. decembra.
debata

Vo Vysokých Tatrách sa na víkend pripravuje aj mikulášska lyžovačka. Niektoré úseky sa ešte dosnežujú. Pre lyžiarov bude pripravených 5,05 km zjazdoviek v Nízkych Tatrách a 2,85 km vo Vysokých Tatrách. Od piatka si budú môcť lyžiari zajazdiť severným a južným svahom Chopka.

„Na severnej strane budú otvorené červené zjazdovky Pretekárska úsek Chopok – Konský Grúň, Pretekárska úsek Konský Grúň – Luková, Pretekárska úsek Luková – Priehyba, červená zjazdovka Májová a modrá Biela Púť," uvádza Fabianová. Aktuálne sa v stredisku Jasná dosnežujú aj modré ľahšie zjazdovky pre rodiny s deťmi Lúčky, Turistická a na južnej strane Chopku zjazdovka Krupová. O tom, či budú spustené, rozhodne počasie.

Vo Vysokých Tatrách sa v sobotu 6. decembra bude dať lyžovať na Štrbskom Plese na svahu Interski a na zjazdovke Juniorská. Podľa Fabianovej sa v stredisku dosnežujú posledné úseky na ľahkej modrej zjazdovke s názvom Turistická a na červenej zjazdovke Esíčka.

V Tatranskej Lomnici bude v sobotu spustený úsek modrých zjazdoviek Štart Západ a Štart Východ. Ako dodala hovorkyňa spoločnosti TMR, v závislosti od teplôt by mali byť dosnežené aj červené zjazdovky zo Skalnatého plesa na Štart (Esíčka, Generál a Čučoriedky Východ a Čučoriedky Západ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #zimná dovolenka #zimná lyžovačka #tipy na víkend #zima 2014