Zjazdovky na Liptove potešia každého lyžiara

Liptov ponúka 15 lyžiarskych stredísk, viac ako 70 kilometrov zjazdoviek, 72 vlekov a lanoviek, akvaparky so slanou vodou a tropickou vegetáciou i vyše sto kilometrov bežkárskych tratí.

08.12.2014 16:30
jasna Foto:
Stredisko Jasná ponúka tento rok viaceré novinky.
debata

Zimná sezóna sa na Liptove odštartovala 5. decembra zdobením stromčeka na Chopku. Turistická organizácia Region Liptov verí, že blížiaca sa zima bude oveľa úspešnejšia ako tá vlaňajšia.

Pozrite si nový oficiálny spot liptovského regiónu, ktorý je zverejnený na facebookovej stránke Liptov.sk. Spot mal oficiálnu premiéru pri otvorení zimnej sezóny v Jasnej.

Rasťo Hatiar, autor spotu, sa o ňom na webe filmového štúdia Ceper film studio vyjadril: „Liptov je nádherný región, ktorého krása sa nedá vtesnať do 2,5 minúty. Napriek tomu som sa snažil dostať tam to najdôležitejšie. Mnoho vecí tam však nenájdete a preto bude lepšie, keď tento krásny kus Slovenska prídete spoznať osobne."

Na svoje si príde každý lyžiar

Stredisko Jasná Nízke Tatry je najväčšia aréna zimných športov na Slovensku! Privíta vás 30 najmodernejších lanoviek a vlekov. Pätnásť miestna kabínková lanovka vás vyvezie až na Chopok. Čaká vás 45 km zjazdoviek, rozľahlé freeride zóny. Tatranci si pre návštevníkov pripravili množstvo eventov, na ktorých sa určite zabavíte. Zábavu si užijete aj na vyhľadávanej lyžiarskej trati Fun Slope, ktorá ponúka nenáročné snehové prekážky či ranný Fresh Track byť na upravenom svahu ako prvý.

Stredisko Jasná Nízke Tatry ponúka 45 km... Foto: SACR
Jasna, Nizke Tatry, zima, hory, lyziar, lyze, Stredisko Jasná Nízke Tatry ponúka 45 km zjazdoviek a rozľahlé freeride zóny.

Hitom je internetový obchod GOPASS e-shop, v ktorom si môžete kúpiť cenovo najvýhodnejšie skipasy. V e-shope si môžete rezervovať aj lanovku na Lomnický štít, kúpiť značkové oblečenia alebo si rezervovať lístky na podujatie.

Stredisko Ružomberok – Malinô Brdo sa nachádza iba 2 km od centra mesta Ružomberok, na úbočiach Veľkej Fatry, v nadmorskej výške 545 až 1209 m.n.m. Stredisko láka na 12 km zjazdových tratí. Najdlhšia z nich meria až 3 900 m a prekoná výškový rozdiel 698 m. Na Malinô Brdo sa dostanete z mestskej časti Hrabovo (vzdialenej 1 km od centra mesta), odkiaľ vedie na stredisko moderná 8-miestna kabínová lanovka.

Skúsení lyžiari si môžu užiť 2 lyžiarske vleky, začiatočníci a deti majú k dispozícií 4 vleky. SNOW PARK Malinô Brdo ocenia snowboardisti aj freestyloví lyžiari. V stredisku sú aj trasy vhodné pre skialpinistov a bežkárov. Špecialitou je jazda na špeciálnych gumových pneumatikách „snowtubing“. Lyžiarsku a snowboardovú výstroj si môžete na mieste aj požičať v požičovni.

V stredisku Malinô Brdo sú aj trasy, ktoré... Foto: SHUTTERSTOCK
šport, lyže, beh na lyžiach, bežky V stredisku Malinô Brdo sú aj trasy, ktoré ocenia milovníci bežkovania. Ilustračné foto.

Rodiny s deťmi určite ocenia lyžiarske stredisko Javorovica, ktoré sa nachádza na úpätí severných svahov Nízkych Tatier, 7 km od mesta Liptovský Mikuláš. Mnohí Javorovicu považujú za jednu z najkrajších dolín Slovenska. Stredisko je vhodné pre začiatočníkov aj skúsených lyžiarov. Nájdete tam lyžiarsku školu aj lyžiarsku škôlku.

Rodiny s deťmi, začiatočníci aj pokročilých ocenia tiež Lyžiarsku školu „U mackov“ v Liptovskom Mikuláši. Tí najmenší sa môžu zapojiť do lyžiarskej škôlky, kde sa im budú inštruktori venovať individuálne. Na svoje si prídu aj milovníci adrenalínu, ak sa vyvezú na vrchol do freeridovej zóny.

Bezplatný autobus prepojí strediská s akvaparkami

Zahraničných, ale i domácich návštevníkov najviac lákajú lyžiarske pobyty kombinované s welnessom a pobytom v akvaparkoch. Viac zimných dovolenkárov očakávajú na Liptove aj vďaka novej leteckej linke Poprad – Riga, ktorá začne premávať 13. decembra.

Už tretiu sezónu bude po Liptove jazdiť bezplatný Ski-aqua bus, ktorý prepojí najväčšie lyžiarske strediská s miestnymi akvaparkami. Využívať ho môžu dovolenkári cez regionálnu kartu zliav Liptov Region Card, ktorá umožňuje využívať zľavy v lyžiarskych strediskách aj v akvaparkoch.

Viac informácií nájdete na webových stránkach Visitliptov.sk, a na Liptov.sk.

Prečítajte si, aké novinky si pre vás prichystali ďalšie známe lyžiarske strediská na Pravda.sk v článku Novinky na slovenských svahoch.

Aktuálne zimné podmienky v strediskách

Aktuálne zimné podmienky sledujte na webovej stránke Horskej záchrannej služby a na stránkach lyžiarskych stredísk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zimná dovolenka #zimná lyžovačka #Liptov #Liptov Region Card #zima 2014