Lyžovačku na Štrbskom Plese ocenia lyžiari aj bežkári

Na Štrbskom Plese pribudli pre lyžiarov viac ako dva kilometre zjazdových tratí a bežkári sa môžu tešiť upraveným tratiam v celkovej dĺžke až 26,5 km. Vynikajúcou príležitosťou je v stredisku nočné lyžovanie, či pre milovníkov snowboard adrenalínu atraktívny snowpark.

11.12.2014 06:00
vysoke tatry, strbske pleso, lyžiar, hory, Foto: ,
Prví lyžiari na svahu Interski počas otvorenia novej lyžiarskej sezóny na Štrbskom Plese 6.decembra 2014.
debata

Lyžovačka vo Vysokých Tatrách odštartovala v sobotu 6. decembra na Štrbskom Plese na svahu Interski a na zjazdovke Juniorská. Najvyššie položená tatranská osada Štrbské Pleso ponúka na južných svahoch Predného Soliska 9 km ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí, ktoré s obľubou využívajú rodiny s deťmi a pokročilí lyžiari.

Stredisko v nadmorskej výške 1400 – 1825 zabezpečuje spolu s kvalitným zasnežovacím systémom vynikajúce lyžiarske podmienky so skvelými traťami na slalom, zjazd či bežecké lyžovanie. Lyžiari sa prepravujú dvomi rýchlymi sedačkovými lanovky, jednou 3-sedačkou a dvomi lyžiarskymi vlekmi. Tatranci ponúkajú služby návštevníkom s najvyšším štandardom.

V stredisku Štrbské Pleso si na svoje prídu aj... Foto: SHUTTERSTOCK
šport, lyže, beh na lyžiach, bežky V stredisku Štrbské Pleso si na svoje prídu aj milovníci bežkovania. Ilustračné foto.

Ak chcete zažiť niečo nezvyčajné, určite nevynechajte príležitosť na  nočnú lyžovačku. Milovníci adrenalínu ocenia atraktívny snowpark. Vychutnajte si čarovnú atmosféru najvyššie položeného lyžiarskeho strediska aj vďaka bohatej ponuke ubytovania v okolí.

Zimná sezóna sa 5. decembra začala aj v Tatranskej Lomnici, kde sa spustil úsek modrých zjazdoviek č. 1 Štart Západ a č. 2 Štart Východ. Tatranci na webe VT.sk uvádzajú, že ak teploty v najbližších dňoch opäť klesnú, dosnežia sa aj červené zjazdovky zo Skalnatého plesa na Štart (Esíčka, Generál a Čučoriedky Východ a Čučoriedky Západ). Zjazdovky v Tatranskej Lomnici sú počas týždňa uzavreté, otvorené budú opäť počas víkendu od 13.12.2014, zjazdovky na Štrbskom Plese sú spustené od 6.12.2014 nepre­tržite.

Novinky v kúpe Skipasov

Skipas zakúpený v stredisku je platný tiež v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici. Slovakia Super Skipas je spoločný 10-dňový alebo celosezónny skipas platný v strediskách Jasná Nízke Tatry, Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Štrbské Pleso, PARK SNOW Donovaly, Ružomberok – Malinô Brdo a Snowparadise Veľká Rača – Oščadnica, ako i v aquaparku Tatralandia.

Novinkou je internetový obchod GOPASS e-shop, v ktorom si môžete kúpiť cenovo najvýhodnejšie skipasy. V e-shope si môžete rezervovať aj lanovku na Lomnický štít, kúpiť značkové oblečenia alebo si rezervovať lístky na podujatie. Ski pas môžete využiť aj v akvaparkoch.

Viac informácií o lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách nájdete na webovej stránke VT.sk alebo na Slovakia.travel. Aktuálne zimné podmienky sledujte na stránke Horskej záchrannej služby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štrbské pleso #lyžovačka #Tatranská Lomnica #zima 2014