Podtatranské múzeum v Poprade pozýva na zaujímavé akcie

Podtatranské múzeum v Poprade Vás srdečne pozýva na podujatie Modrobiele Vianoce, ktoré sa uskutoční dňa 13.12.2014 (sobota) v čase od 9.00 do 16.00 h.

12.12.2014 15:00
Vianoce - pečenie - cukrovinky Foto:
Pre deti budú v Podtatranskom múzeu pripravené tvorivé dielne zamerané na modrotlač aj na pečenie. Ilustračné foto.
debata

Príďte do múzea osláviť vianočné sviatky v modrobielom štýle. Budú sa niesť v duchu starého remesla – modrotlačiarstva. Súčasťou podujatia je prehliadka expozície modrotlače vo vianočnom šate spojená s prezentáciou nového Katalógu k výstave: Výroba modrotlače z dielne Elemíra Montška v Hranovnici.

Predvianočné zvyky a mágie vám odhalí prezentácia „Ako bolo na Luciu“. Pre deti budú pripravené tvorivé dielne, kde si budú môcť vyrobiť modrotlačové vianočné pozdravy a piecť vianočné oblátky.

Podtatranské múzeum ponúka zaujímavé výstavy

V Podtatranskom múzeu si tiež môžete pozrieť výstavu Everest, ktorá je predĺžená do 15. marca 2015. Výstava sa viaže k 30. výročiu od prvého úspešného výstupu Slovákov na vrchol Mount Everestu. Pripomenie aj ostatné výstupy siedmich Slovákov. Nebude chýbať 3D dokumentácia.

Mount Everest. Ilustračná foto. Foto: SITA/AP, Adrian Ballinger
Himaláje, Mount Everest, Nepál Mount Everest. Ilustračná foto.

Nemenej zaujímavá je určite aj výstava pod názvom „Reštaurovanie – remeslo alebo umenie?“, ktorá potrvá do 26. januára budúceho roku. Viac informácií nájdete na webovej stránke Muzeumpp.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Tatry #Poprad #výstava #Mount Everest #zima 2014