Chleb a Paseky vo Vrátnej sú pripravené na lyžiarov

Vrátna dolina víta turistov aj túto zimnú sezónu. Kabínkovú lanovovú dráhu Chleb po júlovej ničivej kalamite opäť spustili 26. decembra. Lanovka bude denne v prevádzke od 9:00 – 15:30. Od pondelka 29. decembra môžete využiť lyžiarsky vlek na Paseky a užiť si poriadnu lyžovačku. Novinkou je terchovský vláčik, ktorý sa v zime zmení na skibus.

29.12.2014 06:00
vratna dolina, lyze, lyziar, hory, zima, Foto:
Vrátna dolina je pripravená na lyžiarov.
debata

Turistická informačná kancelária mesta Žilina láka návštevníkov Vrátnej doliny na modernú lanovkovú dráhu, ktorá vás vyvezie do nadmorskej výšky 1 494 m. Odtiaľ sa vám naskytne jedinečný výhľad na čarokrásnu prírodu a celú dolinu. Ak sa chcete vydať na turistiku po hrebeňoch hôr, ideálny začiatok túry je práve z vrcholovej stanice lanovky Chleb.

Užite si lyžovačku na Chlebe aj na Pasekách

Vrátna chystá pre lyžiarov zjazdové trate rôznej náročnosti, lyžiarske vleky, trate pre bežecké lyžovanie a skialpinistic­ké trasy.

Stredisko Vrátna Free Time Zone na svojom webovom portáli vratna.sk informuje, že od pondelka 29.decembra bude v prevádzke lyžiarský vlek Leitner na Pasekách.

V stredu 31.decembra si budete môcť zalyžovať už aj na ostatných zjazdovkách v lokalite Paseky. Skibus zo Žiliny do Vrátnej bude v prevádzke od 31.12.2014.

Zjazdovky v lokalitách Poludňový grúň a Príslop zatiaľ nie sú v prístupné (aktualizácia 28.12.2014).

Terchovský vláčik sa zmení na skibus

Terchovský vláčik, ktorý po oblasti sprevádzal turistov počas letnej sezóny, sa v zime zmení na skibus. Stiahnite si aktuálny cestovný poriadok vláčika na Národnom portáli cestovného ruchu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #Žilinský samosprávny kraj #zimná dovolenka #Vrátna dolina #zima 2014