Oslávte Nový rok v európskych metropolách. Bude to krásne

Prečítajte si, čo ponúkajú európske mestá Bratislava, Praha, Budapešť, Rím a Paríž v rámci osláv Nového roka. O krásne ohňostroje a kultúrny program nebude núdza.

30.12.2014 06:00
ohňostroj, oslava, párty, Silvester Foto:
Privítajte Nový rok na novom mieste. Napr. v niektorej z európskych metropol. Ilustračné foto.
debata

Bratislava

V Bratislave môžete tradične sledovať ohňostroj z promenády pri Dunaji. Koncerty rôznych kapiel sa rozbehnú na Hlavnom námestí a Hviezdoslavovom námestí. Na Hlavnom námestí vystúpia od 20:00 kapely Korben Dallas, Traditional Club & Peter Lipa, Polemic. Po polnoci o 00:15 vystúpi mladá skupina Billy Barman. Na Hviezdoslavovom námestí bude od 18. hodiny open air diskotéka.

Odpočítavanie posledných sekúnd roka na Námestí Ľudovíta Štúra a polnočný ohňostroj na Dunaji. Oslavy príchodu nového roka pokračujú 1. januára od 14:00 Novoročným koncertom na Hlavnom námestí. Uvidíte hudobné vystúpenia skupín Legacy, Bratislava Hot Serenaders, Traditional Club & Peter Lipa.

Ohňostroj v Bratislave na Dunaji. Foto: Robert Hüttner, Pravda
ohňostroj, Nový rok, Bratislava Ohňostroj v Bratislave na Dunaji.

Praha

Praha je obľúbeným miestom na lúčenie sa so starým rokom a na vítanie toho nového. Na svoje si príde každý, či hľadá romantiku alebo zábavu. Bary, reštaurácie, alebo večere v podpaľubí čakajú na váš polnočný prípitok.

O polnoci môžete sledovať ohňostroj nad Karlovým mostom a Pražským hradom z viacerých stanovíšť. Veľa ľudí ho sleduje zo Staromestského námestia, Dvořákovho nábrežia, Čechovho mosta, Mánesovho mosta, alebo si zvolia vyššie položené miesta, napr. Petřín.

Novoročný ohňostroj v českom hlavnom meste prebehne tradične 1. januára o 18. hodine na Letnej (Letňanské sady) o 18. hodine. Ohňostroj potrvá 10 minút a 15 sekúnd. Bude rozdelený do piatich obrazov.

Atmosféra osláv Nového roka v Prahe je čarovná.... Foto: SHUTTERSTOCK
Praha, ohňostroj, Atmosféra osláv Nového roka v Prahe je čarovná. Na fotografii ohňostroj nad Karlovým mostom s Pražským hradom v pozadí.

Budapešť

Nový rok sa bude v uliciach Budapešti oslavovať na troch hlavných miestach. Trojdňové oslavy budú od 30.decembra do 1. januára 2015 na Vörösmarty námestí vystúpia živé kapely z rôznych krajín. Na Nyugati námestí zabavia ľudí pop-rockové kapely. Dostanete sa tam metrom M3, a električkami č. 4 a 6. V Oktogone vás do úsvitu budú baviť maďarskí dídžeji.

Vláda zakázala používanie delobuchov, a tak budú oslavy v uliciach maďarskej metropoly bezpečnejšie ako minulé roky.

Novoročný ohňostroj nad parlamentom v Budapešti. Foto: SHUTTERSTOCK
Budapešť, ohňostroj, Novoročný ohňostroj nad parlamentom v Budapešti.

Paríž

Ohhňostroje a pouličné oslavy Nového roka sa konajú v okolí vynoveného Champs-Elysées a Eiffelovej veže. V posledných rokoch však tradičný ohňostroj nahradila magická svetelná show.

Epicentrum najlepších novoročných aktivít spojených s oslavami v Paríži, sa začnú na Champs-Elysées okolo 21. hodiny, kedy sa začnú ľudia schádzať na tejto slávnej ulici, aby si pozreli svetieľkujúcu Eiffelovku. Champs-Elysées je tiež miestom, v ktorom si môžete posedieť v reštauráciách alebo si zatancovať v baroch.

Ak chcete zažiť nezabudnuteľný Nový rok v Paríži, rezervujte si večeru s výhľadom na rieku Seinu.

Novoročné oslavy sa v Paríži odštartujú o 21.... Foto: SHUTTERSTOCK
Champs-Elysées, Paríž, Francúzsko, Novoročné oslavy sa v Paríži odštartujú o 21. hodine na Champs-Elysées.

Rím

Zábavu aj romantiku si užijete aj v talianskej metropole Ríma. Nádherné ohňostroje uvidíte v pozadí zrenovovaných historických pamiatok, vrátane ikonického Kolosea, Španielskych schodov, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Monument Vittoria Emanueleho II.

Tradičné oslavy Nového roka sa však v Ríme konajú v Piazza del Popolo. Davy turistov a miestnych si užívajú spoločne rockovú a klasickú hudbu, tancujú a pozorujú dych berúce ohňostroje.

V pozadí Kolosea bude posledný deň v roku vo Via dei Fori Imperiali živá hudba, ktorá začne o 22. hodine, ktorá o polnoci splynie s ohňostrojom. Zabaviť sa tiež môžete v blízkych reštauráciách.

Ohňostroj nad rímskym Koloseom je sprevádzaný... Foto: SHUTTERSTOCK
rím, koloseum, ohňostroj, Ohňostroj nad rímskym Koloseom je sprevádzaný hudbou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mestá #Európa #oslavy #zábava #Silvester #Nový rok #ohňostroj #zima 2014