Tatranci sú so sviatkami spokojní, záujem o pobyty vzrástol

Top sezóna vo Vysokých Tatrách sa so sviatkami skončila. Prevádzkovatelia tatranských ubytovacích zariadení sú s návštevnosťou počas Vianoc a na Silvestra spokojní. V tlačovej správe o tom informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

07.01.2015 15:15
lyzovanie, zima, rodina, deti, hory, Foto:
Záujem o pobyty vo Vysokých Tatrách počas tohtoročných sviatkov vzrástol. /ilustračné foto/
debata (1)

Na výbornú podľa nej hodnotia toto obdobie väčšie hotely s komplexnými službami, menšie penzióny a priváty. Darilo sa im lepšie ako v predchádzajúcom roku. Domáci Slováci predstavovali 60% – 70% klientov.

Záujem o pobyty vo Vysokých Tatrách počas Vianoc z roka na rok rastie. Tvrdí to Ján Mokoš, predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry. Obsadenosť tamojších hotelov bola počas vianočných sviatkov veľmi dobrá, pohybovala sa od 60 do 75%. Medziročný nárast obsadenosti väčších hotelov predstavoval počas sviatkov a Silvestra viac ako 15%. „Silvestrovské pobyty vyťažili naše kapacity v priemere na vyše 90 %, pričom boli aj zariadenia, ktoré potvrdili až stopercentnú obsadenosť,“ dodal Mokoš.

Aj počas týchto sviatkov prevládali v tatranských zariadeniach Slováci. Podiel zahraničných klientov predstavoval 30 %. „Zo zahraničných hostí boli v rozhodujúcej miere zastúpení Poliaci, Česi, Maďari a Litovčania. Dovolenkárov z Ukrajiny, Ruska a Bieloruska bolo v porovnaní s minulým rokom menej o približne tri percentá. Katastrofické scenáre, ktoré sa predpokladali, sa našťastie nenaplnili. Väčšina týchto hostí prišla autom a hotel si rezervovali sami, bez cestovnej kancelárie," povedala Maťašovská.

Po vianočnej sezóne nastane v Tatrách niekoľkodňový útlm. Ďalších dovolenkárov Tatranci očakávajú 19. januára, keď sa Poliakom začnú zimné prázdniny a 24. januára v súvislosti so štartom Svetovej zimnej univerziády.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #ubytovanie #turizmus #hotely