V Martine zažijete zimnú krajinku pod nohami aj na plátne

V lyžiarskom stredisku Martinky sa v nedeľu 25. januára koná druhý deň podujatia Turčianske zimné radovánky, v rámci ktorých sa môže verejnosť zapojiť do pretekov na snowboarde alebo sa vyberú na skialpinistickú prechádzku so sprievodcom. Martin má čo ponúknuť aj pre milovníkov kultúry. Deti aj rodičov určite potešia obrázky Smelého Zajka na výstave Číročistý romantik k 120. výročiu narodenia jeho autora.

25.01.2015 06:00
Snowboarding je pre každého. Nemusíte byť... Foto:
V lyžiarskom stredisku Martinky sa 25. januára konajú snowboardové preteky pre verejnosť.
debata

Víkend 24. a 25. januára sa v regióne Turiec nesie v znamení lyžovania a snowboardovania. V lyžiarskom stredisku Martinky sa koná podujatie Turčianske zimné radovánky. Zatiaľ čo sa v sobotu konali lyžiarske preteky, v nedeľu sa môžete tešiť na preteky na snowboarde.

Závody sú otvorené pre verejnosť. Súťaží sa v kategóriách muži, ženy, juniori (13 – 18 r.) a deti (do 12 r.). Prezentácia súťaziacich bude od 9. do 10. hodiny. Samotné preteky sa odštartujú o 10. hodine, a potrvajú približne do 13:30. Vítazi si o 14:30 prevezmú ocenenia, a potešia sa aj tí, ktorí sa zapojili do tomboly. Okrem toho sú nachystané aj sprievodné podujatia.

O desiatej a dvanástej hodine môžete so sprievodcom okúsiť čaro skialpinizmu. O jedenástej hodine vás do techník zimných športov zasvätia demo jazdy inštruktorov na svahu.

Lyžiarske stredisko Winter Park Martinky sa nachádza v Malej Fatre v nadmorskej výške 1 150 – 1456 metrov na Martinských holiach. Ponúka dvanásť upravených zjazdoviek a výhľad na prírodné horstvo či priamo na mesto Martin.

Smelý Zajko a krajinky na plátne

Slovenské národné múzeum v Martine vám predvedie to najlepšie zo svojich zbierok posledného desaťročia na výstave pod názvom Nové v múzeu.

Viete kto nakreslil známe postavičky Smelého Zajka, Budkáčika a Dubkáčika či Maca Mrmláča? Ich autorom je Jaroslav Vodrážka (1894 – 1984). Pozrite si obrázky, ktoré tešia detskú dušu už mnoho generácií na výstave Číročistý romantik, ktorá je venovaná 120. výročiu narodenia tejto významnej osobnosti. Obe výstavy sú v SNM v Martine prístupné do 31. marca.

Pozrite si obrázky Smelého Zajka, Budkáčika a... Foto: SHUTTERSTOCK
čítanie, učenie, školské povinnosti Pozrite si obrázky Smelého Zajka, Budkáčika a Dubkáčika na výstave Číročistý romantik v SNM v Martine, ktorá je venovaná 120. výročiu narodenia autora Jaroslava Vodrážka. /ilustračná foto/

V Turčianskej knižnici v Martine si do 31. januára môžete pozrieť tvorbu umelkyne Evy Labudovej či amatérskeho výtvarníka Miroslava Kubiša. Miroslav Kubiš vás prevedie zimnou krajinou na výstave Zimné krajinky na plátne a pohľadniciach. Vstup na výstavu je voľný.

Viac informácií o športových a kultúrnych podujatiach nájdete na stránkach mesta Martin a regiónu Turiec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zimné športy #deti #Martin #lyžiarske strediská #rozprávky #výstavy #Žilinský kraj