Kde si užijete wellness a relax

Vyberte si z pobytov, ktoré ponúkajú slovenské kúpele a hotely.

05.03.2015 05:00
kúpele, relax, voda, bazén, kúpalisko, termál Foto:
Kam vyraziť za relaxom?
debata

Vígľaš: Ak sa rozhodnete pre relax a rozmaznávanie masážami, dobrým jedlom a prechádzkami na čerstvom vzduchu, najlepšou voľbou sú wellness zariadenia. Dnes sú nimi vybavené hotely, kúpele, akvaparky a dokonca aj zámky. Práve takým symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku je novozrekonštruovaný Vígľašský zámok, z ktorého je dnes kongresový hotel The Grand Vígľaš **** s poskytovaním wellness služieb. Ponúka úžasné zážitky v jedinečnom prostredí hotela a reštaurácie Anjou Court.

Zámok Vígľaš má v ponuke aj ďalšie pobytové a wellness balíky či akcie a zľavy. V ponuke hotela je aj Wellness balík od 129 eur na osobu. Obyvatelia Vígľaša navyše dostanú regionálnu zľavu vo výške 10¤% na ubytovacie, stravovacie aj wellness služby.

Hotel Solisko: Pre rodiny s deťmi ponúka atraktívne ubytovanie rodinný Hotel Solisko. Situovaný je priamo na brehu Štrbského plesa vo výške cca 1¤400 metrov nad morom a je vynikajúcou základňou pre lyžovačku počas jarných prázdnin a pobyt na Štrbskom Plese. V prípade nepriaznivého počasia je k dispozícii wellness a fitnes zóna. Hotel má vlastný skibus pre bezplatný odvoz klientov priamo k nástupišťu lanoviek a späť. Ocenia to hlavne rodičia s malými deťmi, keď po zavolaní mobilným telefónom po nich do 5–10 minút príde mikrobus priamo pod svah Soliska.

Reštaurácia hotela s názvom Al¤lago ponúka špeciality vynikajúcej mediteránskej kuchyne, doplnenej o tradičné slovenské jedlá, ktorá uspokojí každého. Vyberú si aj deti, majú tu na výber aj taliansku pizzu, špagety, rôzne cestoviny a v sezóne aj domáce hamburgery. Hotel Solisko má k dispozícii 26 izieb, z toho päť de¤luxe a jednu bezbariérovú. Susedné izby prepojené dverami umožňujú vytvorenie rodinných dvojizieb, v prípade potreby sa dajú využiť aj prístelky. Hneď vedľa jedálne je miestnosť na hranie, kde majú deti k dispozícii hračky.

Bardejovské Kúpele: Dobrú kuchyňu so švédskymi stolmi, pekné výhľady na kúpeľné domy, prechádzky v rozľahlom parku a po okolitých horách a hlavne atraktívne wellness ponúkajú Bardejovské Kúpele. V zime sú dobrou základňou aj pre lyžovačku v neďalekom lyžiarskom stredisku Regetovka. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Môžete si tu užívať denne Wellness Spa v hoteli Ozón, kde je bazén otvorený denne v čase od 11. do 21. hodiny a saunový svet v čase od 13. do 21. hodiny. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitnes, masáže a solárium.

Kúpele Rajecké Teplice: Zariadenia Spa Aphrodite sú perlou regiónu – Rajeckej doliny i Žilinského kraja. Najväčšou pýchou kúpeľov je vlani v júni otvorený luxusný štvorhviezdičkový kúpeľný hotel Aphrodite Palace. Luxusný hotel s vlastnou kulinárskou reštauráciu je situovaný v centre kúpeľného mestečka, premostením spojený priamo s kúpeľným domom v antickom štýle Aphrodite, v ktorom hostia absolvujú všetky procedúry.

Kúpele Rajecké Teplice patria k najobľúbenejším kúpeľom pre samoplatcov. Ako prvé na Slovensku zaviedli wellness služby, víkendové wellness pobyty, a to už v 90. rokoch minulého storočia. Rajeckoteplická termálna liečivá voda má certifikované liečebné účinky, známe už od 14. storočia. Predvlani pribudol v kúpeľoch vonkajší vodný svet, ktorý tvorí päť bazénov – relaxačný, plavecký, bralový bazén s vodopádom a dva turecké kúpele. Poskytujú aj široký rozsah wellness služieb, víkendových wellness pobytov a kúpeľnej liečby. V Rajeckých Tepliciach sa liečia pohybové, nervové, dýchacie choroby (astma) a choroby z povolania.

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #wellness #Rajecké Teplice #Vígľaš #Solisko