Jazda v kraslici a oberačka kokosov! Vyrazte na Veľkú noc na Liptov

Návštevníci pribylinského skanzenu sa budú môcť zapojiť do zdobenia veľkonočných vajíčok a zažiť poriadnu oblievačku v podaní folklórneho súboru Liptov.

01.04.2015 05:00
Liptov Foto:
Vyrazte na Liptov, očarí príroda aj veľkonočné zvyky.
debata

Veľkonočné sviatky v liptovských akvaparkoch a turistickom stredisku Jasná spestrí jazda v maľovanom vajíčku, oberačka kokosových orechov či zdobenie veľkonočného stromčeka. „Pre všetkých, ktorých omrzelo hľadanie vajíčok a čakanie na vedrá studenej vody, sme pripravili kokosové súťaže, tropické tance, teplú morskú aj termálnu vodu a tropické teploty počas celého dňa,“ pozýva marketingová manažérka akvaparku Tatralandia Andrea Lehotská. Veselú Veľkú noc sľubujú aj v susednom akvaparku GINO Paradise Bešeňová, kde na hostí čaká aj veľkonočný jarmok s tvorivými dielňami a ukážkami ľudových remesiel. „Pokúsime sa zdolať rekord v pletení maxikorbáča, vyrobiť zajove uši a pri ľudovej hudbe Haluška budeme zdobiť tie najkrajšie kraslice,“ povedala marketingová riaditeľka akvaparku Lýdia Chovancová. V Kúpeľoch Lúčky pripravili zdobenie veľkonočného stromčeka. „Každý, kto vo štvrtok alebo piatok prinesie veľkonočné vajíčko, získa 10-percentnú zľavu na dvoj- alebo trojhodinový vstup do vonkajších bazénov. Toto vajíčko následne zavesíme na stromček pred vstupom do aquaparku,“ dodala obchodno-ekonomická námestníčka kúpeľov Slávka Medveďová.

Kraslice na všetky spôsoby vyzdobia pribylinský skanzen. Rodičia i deti sa budú môcť zapojiť do zdobenia veľkonočných vajíčok a zažiť poriadnu oblievačku v podaní folklórneho súboru Liptov. „Snažíme sa, aby tradície z nášho regiónu nadobro nezmizli. Sú totiž kultúrnym bohatstvom, ktoré nám v cudzine závidia a mali by sme byť preto naň hrdí. Teší ma, že niektoré ľudové zvyky sú dominantnou súčasťou aj moderných podujatí a prostredníctvom nich sa o našej kultúre dozvedá stále viac návštevníkov Nízkych Tatier,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Na Chopok a Malinô Brdo sa budú môcť lyžiari vyviezť v maľovaných kabínkach. „Na oboch stranách Chopku v Nízkych Tatrách sú ideálne podmienky na jarnú lyžovačku. Na zjazdovkách je stále od 40 do 120 centimetrov snehu a podmienky sú veľmi dobré. Prvé aprílové dni budú mať hostia možnosť vyviezť sa na Chopok veľkonočnou kraslicou a zažiť uletenú šibačku s populárnym Tatrancom,“ povedala hovorkyňa tatranských stredísk Zuzana Fabiánová. Lyžovať by sa cez Veľkú noc malo aj na neďalekom Malinom Brde. „Podmienky v našom stredisku sú stále veľmi dobré, naďalej sa nám darí udržiavať otvorenú aj našu najdlhšiu takmer štvorkilometrovú zjazdovku, ktorá vedie až do Hrabova. Počas veľkonočných sviatkov tiež vyzdobíme jednu kabínovú lanovku ako maľované vajíčko. Okrem toho na sviatočnú sobotu sme pripravili nultý ročník skialpového vertikálneho preteku,“ informoval marketingový manažér strediska Tomáš Gazdarica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov #Veľká noc #súbor #oblievačka