Obce na Čiernom Hrone spojí cyklotrasa

Lepšie využiť turistický potenciál doliny Čierneho Hrona v okrese Brezno má napomôcť cyklotrasa medzi obcami Hronec a Čierny Balog, ktorú na bývalej ceste tretej triedy (III/066053) plánuje vybudovať obec Čierny Balog.

13.04.2015 14:00
bicykel, cyklista Foto: ,
Cyklotrasu budú môcť využívať aj občania Čierneho Balogu pracujúci v Hronci. Cesta autom cez Brezno meria 16 kilometrov.
debata (1)

Šesťkilometrovú roky uzavretú a pre osobné autá nezjazdnú cestu táto obec kúpila od Banskobystrického samosprávneho kraja za symbolické jedno euro pred dvoma rokmi.

Súbežne s ňou vedie Čiernohronská železnica, ktorá je jednou z najznámejších turistických atrakcií regiónu.

Ako uviedol prednosta obecného úradu Róbert Hlaváčik, obec už má spracovaný projekt na úpravu povrchu cesty a položenie asfaltovej vrstvy, pričom predpokladané náklady sú 565-tisíc eur.

Prostriedky na to chce získať z eurofondov, prípadne štátneho grantu. „Toto by bola prvá etapa cyklotrasy, teda najzákladnejšia úprava cesty, bez odpočívadiel či táborísk, ktoré by sme tam tiež chceli vybudovať. Celá dolina má potenciál na rekreáciu a to nielen na cykloturistiku, ale aj korčuľovanie či v zime na bežecké lyžovanie,“ povedal Hlaváčik.

Dodal, že cyklotrasu budú môcť denne využívať aj občania Čierneho Balogu pracujúci v Hronci. Cesta autom či autobusom cez Brezno meria zhruba 16 kilometrov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čiernohronská železnička #cyklotrasa #Čierny Brod