V sobotu sa začnú vyhliadkové plavby po Dunaji

Tohtoročné vyhliadkové plavby po Dunaji sa začnú v sobotu 25. apríla o 10:00 plavbou do Devína. Ako informoval riaditeľ spoločnosti Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a.s. Marek Považan, v tento deň, v rámci podujatia Bratislava pre všetkých, bude plavba vyhliadkovou loďou Prešov zadarmo.

23.04.2015 18:00
debata

Bezplatné plavby na lodi Prešov štartujú každú hodinu od 10:00. Posledná plavba sa začína o 15:00. Bezplatné vstupenky na jednotlivé plavby, maximálne štyri kusy na osobu, si môžu ľudia vyzdvihnúť dnes v pokladni Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava na Laurinskej ulici v čase od 16:00 do 19:00. Vstupenky potrebujú aj deti.

Všetky tradičné plavby, pravidelné linky aj mimoriadne plavby, na ktoré boli turisti zvyknutí, sú zaradené v cestovnom poriadku aj v tejto sezóne. V lodnom parku zmeny nie sú.

Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava má šesť lodí rozličných typov a kapacít. Plavby budú aj v tejto sezóne zabezpečovať tri rýchlolode, vyhliadkové lode Martin a Prešov a reštauračná loď Žilina.

Podľa Považana trasu popod bratislavské mosty upravili. Bratislavský okruh sa začína pohľadom na historickú časť Bratislavy, na jej nábrežie a Bratislavský hrad. Na druhej strane Dunaja, v Petržalke, je možnosť výstupu a nástupu.

Plavba pokračuje popod Most SNP až po most Lafranconi, kde sa loď otáča. Na pravom brehu Dunaja upúta pozornosť Sad Janka Kráľa. Plavba pokračuje popod most Apollo, kde sa loď otáča a končí v osobnom prístave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #loď #plavba na Dunaji #plavba