V Šamoríne otvorili Aqua Arena. Láka na tobogany aj olympijské bazény

Máte doma malého plavca, ktorý sníva o kariére olympionika a keď sa ho spýtate, kto je jeho najväčším vzorom, bez váhania odpovie, že Michael Phelps? Od teraz môže trénovať v novom olympijskom bazéne a porovnávať sa s najlepšími.

16.06.2015 07:00
Aqua Arena, akvapark, aquapark, Šamorín,... Foto: ,
Tobogany v Aqua Arena.
debata (1)

V Šamoríne, v mestskej časti Čilistov, totiž práve otvorili športovo-rekreačný areál Aqua Arena. Je určený pre športovcov, rekreačných nadšencov plávania, ale na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. Komplex tak dopĺňa ponuku vodných atrakcií pre obyvateľov širšieho regiónu.

Hneď pri vstupe sa čerí voda 50-metrového vonkajšieho bazéna s desiatimi dráhami, v ktorých si počas slávnostného otvorenia Aqua Arena zasúťažili voľným štýlom slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci, moderátor Sajfa, futbalisti Ján Ďurica a Filip Šebo, hokejista Dominik Graňák a plavci Richard Nagy a Katarína Listopadová.

Ak vonkajšiemu plávaniu nepraje počasie a vy nepatríte práve medzi otužilcov, padne vám vhod vnútorný 25-metrový bazén, kde môžete trénovať.

Rodiny sa bezpečne vybláznia v troch detských bazénoch, na toboganoch a vodných škmykľavkách. Oddych ponúkne rekreačný bazén s masážnymi tryskami a gejzírmi.

Podľa kanoistu Juraja Baču, šéfa spoločnosti Elements Resort, ktorá za multifunkčným areálom stojí, je zariadenie Aqua Arena navrhnuté tak, aby sa tu mohli konať profesionálne národné aj medzinárodné športové podujatia a súťaže. Tisíc divákov na tribúnach pri vonkajšom bazéne a tristo fanúšikov vo vnútri vytvorí skvelú atmosféru, ktorá športovcov povzbudí k lepším výkonom.

Ako vraví Bača, spoločnosť pripravila profesionálne športoviská, ktoré dnes na Slovensku, v Európe aj vo svete čoraz viac chýbajú. „Široká verejnosť sa nemusí báť vyskúšať si športoviská a náradie, ktoré používajú tí najlepší. Dúfajme, že to bude motivujúce a že sa bude posúvať vpred k svojim limitom,“ vyjadril nádej Bača. „Chceme umožniť aj bežným ľuďom, aby sa mohli porovnať s profesionálnymi športovcami,“ dopĺňa generálna riaditeľka Elements Resort Svetlana Poláková.

Aqua Arena, 50-metrový bazén. Foto: Gabriela Sabová, Pravda.sk
Aqua Arena, akvapark, aquapark, Šamorín, bazény, kúpanie, leto, plávanie, Aqua Arena, 50-metrový bazén.

Časom tu plánujú hostiť aj majstrovstvá Európy. Podľa Baču budú v týchto bazénoch trénovať domáce i zahraničné kluby a reprezentácie. Areál zastreší až 27 olympijských športov. „Vytvoríme tu zázemie a budeme podporovať plavecký klub, ktorý by mal pozostávať z plávania, synchronizovaného plávania a vodného póla,“ hovorí Svetlana Poláková.

To, že areál si kladie skutočne vysoké ciele, dosvedčuje aj primátor Šamorína Gabriel Bárdos: „Mám za to, že toto centrum bude pýchou strednej Európy.“ Podľa Svetlany Polákovej zatiaľ čakajú návštevníkov len z bližšieho okolia, ale časom chcú prilákať aj turistov z Európy a sveta.

Aqua Arena v Šamoríne. Foto: Gabriela Sabová, Pravda.sk
Aqua Arena, akvapark, aquapark, Šamorín, bazény, kúpanie, leto, plávanie, Aqua Arena v Šamoríne.

Vonkajšie aj vnútorné vybavenie Aqua Arena sľubuje príjemné zážitky v zime rovnako ako v lete. Areál bude vítať plavcov celoročne, sedem dní v týždni, otváracie hodiny sa prispôsobia aktuálnej sezóne. Na návštevníkov čaká 770 skriniek, takže sa tu pohodlne naraz vykúpe vyše tisíc ľudí, odhaduje prevádzkar Michal Kratochvíl.

Onedlho sa športovcom odovzdá tiež gymnastická hala a do konca roka pribudne aj atletický areál. Termálnu vodu, ktorá tu z vrtu vyviera, bude využívať wellness svet. Ten od budúceho roku doplní ponuku multifunkčného areálu.

Hneď vedľa Aqua Arena stojí od minulého roku Hippo arena, kde sa usporadúvajú konské preteky a funguje jazdecká škola.

Aqua Arena, 50-metrový bazén.
Aqua Arena
+18V olympijskom bazéne si zmerali sily slalomári...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Šamorín #vodné športy #akvapark