V lete príde vhod wellness či kúpalisko (prehľad vybraných stredísk)

Ešte nikdy nebola taká bohatá ponuka zariadení cestovného ruchu ako v súčasnosti. Zo všetkých kútov vytŕčajú ponuky od výmyslu sveta vo všemožných cenových hladinách. Mnohé hotely a kúpele prekvapujú ponukou wellness aktivít, ktoré možno využiť najmä po namáhavej turistike.

16.07.2015 07:00
wellness, voda, bazén, relax, oddych,... Foto:
Zo všetkých kútov vytŕčajú ponuky od výmyslu sveta vo všemožných cenových hladinách.
debata

Najväčšia hotelová sieť na Slovensku Sorea má svoje zariadenia po celom Slovensku a nechýba medzi nimi ani trojhviezdičkový hotel Trigan na Štrbskom Plese, s jedinečným Wellness svetom regenerácie a oddychu. Turisti si po výdatnej prechádzke radi doprajú wellness balíky s relaxačnými procedúrami.

Neďaleko hotela Hrebienok v Starom Smokovci je pozemná lanovka na Hrebienok, ktorý je východiskovým bodom náročných aj stredne náročných horských túr. Priamo pri lanovke na Skalnaté Pleso, s prestupom na lanovku na Lomnický štít, je zasa zrekonštruovaný hotel Urán v centre Tatranskej Lomnice. V hoteli Titris, tiež v Tatranskej Lomnici, sa deti môžu zabaviť na 36-metrovom tobogane v Aqua relax centre a dospelí si môžu užiť vodné atrakcie, masážne dýzy, bohatý animačný program, hudobné večery.

Podobne ako Vysoké Tatry sú obľúbené aj Nízke Tatry, hlavne stredisko Jasná. Práve tu leží Wellness Hotel Chopok **** Jasná, ktorý je vyhľadávaným wellness hotelom. Lákadlom hotela sú dva saunové svety (saunový svet Plesnivec pre rodiny s deťmi a saunový svet Praslička pre osoby nad 16 rokov), alebo dva detské svety a veľké detské ihrisko. Pre ubytovaných hostí je k dispozícii aj vstup do dvoch plaveckých bazénov, detského bazéna, do dvoch saunových svetov (desať sáun, dve vnútorné vírivky, ochladzovací vnútorný bazén, vonkajšia vírivka, vonkajší ochladzovací bazén, Kneippov kúpeľ), vstup do profesionálneho fitnescentra, detský kútik Chopíkov detský svet a LEGO detský kútik, animácie.

Symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku je zrekonštruovaný Vígľašský zámok, z ktorého je dnes kongresový hotel The Grand Vígľaš s wellness službami. Ubytovaným hosťom je k dispozícii bazén s protiprúdom, vírivka, infrasauna, fínska sauna, ochladzovací bazén, ako aj rôzne masáže. Zámok Vígľaš má v ponuke atraktívne pobytové a wellness balíky či akcie a zľavy.

Kúpele Rajecké Teplice patria k najobľúbenejším kúpeľom pre samoplatcov. Ako prvé na Slovensku zaviedli wellness služby, víkendové wellness pobyty, a to už v 90. rokoch minulého storočia. Rajeckoteplická termálna liečivá voda má certifikované liečebné účinky, známe už od 14. storočia. Vnútorný a vonkajší vodný svet môžu využívať klienti kúpeľov ubytovaní v hoteli Aphrodite, ale aj v novootvorenom luxusnom štvorhviezdičkovom kúpeľnom hoteli Aphrodite Palace. Ten je situovaný v centre kúpeľného mestečka, premostením spojený priamo s kúpeľným domom v antickom štýle, v ktorom hostia absolvujú všetky procedúry. S kúpeľným domom hotel spája presklené premostenie, vďaka ktorému prejdú hostia „suchou nohou“ priamo k vodnému a saunovému svetu či špičkovo vybavenému centru krásy Beauty Aphrodite.

Turisti si po výdatnej prechádzke radi doprajú... Foto: SHUTTERSTOCK
bazén, kúpanie, voda, relax, seniori, cvičenie, vodný aerobic, kúpanie, Turisti si po výdatnej prechádzke radi doprajú wellness balíky s relaxačnými procedúrami.

Orientačný prehľad vybraných vodných stredísk

Leto je v plnom prúde. Pozrime sa, čo nám na tohtoročnú sezónu pripravili jednotlivé strediská. Okrem kúpania ponúkajú šmýkanie na toboganoch, vírivky a rôzne doplnkové služby.

Wellness Hotel Patince

  • Oficiálne otvorenie letnej sezóny Wellness Hotela Patince je naplánované na 4 – 5. júla. Teplota vody vo vonkajších bazénoch sa pohybuje od 26 °C do 29 °C. Na návštevníkov čaká desať bazénov, štyri tobogany, saunový svet a spa centrum.
  • V hoteli je najväčší slovenský krytý zážitkový bazénový svet s termálnou vodou. Pre návštevníkov sú k dispozícii i vodné bicykle na hotelovom jazierku alebo vyhliadková plavba hotelovou loďou po Dunaji. Hotel zapožičiava i novučičké bicykle a korčule, ktoré môžete prevetrať na novootvorenej cyklotrase pozdĺž Dunaja.
  • Cena: Celodenný vstup do vonkajších a vnútorných bazénov cez víkend: 16 €/dospelá osoba,11 €/ deti 6 – 15 r., študenti, seniori, ŤZP. www.wellnesspatince.sk

Thermalpark Dunajská Streda

  • Lepší komfort a kvalitu služieb ponúka svojim zákazníkom zrekonštruovaný a vynovený Thermalpark Dunajská Streda. Užiť si môžete 100 % neriedenú termálnu vodu s teplotou od 24 °C do 40 °C, spolu desať interiérových a exteriérových bazénov a deti si užijú obrovské dielo so siedmimi toboganmi!
  • Cena vstupov: Celodenný: 8 eur/ dospelá osoba, 5 eur/dieťa do 14 rokov, 7 eur/senior, ŤZP, študent, rodinná vstupenka: 19 eur/rodič + 1 dieťa, 22 eur/ rodičia + 2 deti. www.thermalpark.sk

Vadaš Thermal Resort

  • Vadaš Thermal Resort patrí k zariadeniam so širokou škálou bazénov a doplnkových služieb, určených na zábavu a voľnočasové aktivity. Návštevníci sa môžu tešiť na Toboganový svet. Nájdu tu točivý, superrýchly, vrtký tobogan, ale aj pomalšie zjazdovky. Šmýkať sa môžu na gumených kolesách alebo bez nich. Štart toboganov je umiestnený vo výške 9 a 11 metrov a ich celková dĺžka je 350 metrov. Najdlhším z nich je Anaconda, najrýchlejším Žralok. Príťažlivá je takisto vlnitá Ťava, hravý Krokodíl či dúhový Vodopád.
  • Stredisko má ďalej pre návštevníkov pripravených sedem vonkajších bazénov. Medzi najznámejšie patrí Lagúna, bazén s umelým vlnobitím a rozlohou 3 800 m2. K dispozícii je takisto Plavecký bazén s dĺžkou 50 metrov s teplotou vody do 26° Celzia, Perličkový bazén s príjemnými masážnymi vírivkami a Vonkajší sedací bazén. Bazény Relax, Hviezda, zrekonštruovaný Detský bazén s rozlohou 600 m2 patria medzi zážitkové bazény s rôznymi vodnými atrakciami.
  • Cena za celodenný vstup do strediska v hlavnej sezóne je 7,5 eura. Deti do vo veku do štyroch rokov majú vstup zdarma. www.vadas.sk

Aquapark Senec

  • V lete sa môžete tešiť na veľkú toboganovú vežu Aqua&Fun. Pre odvážnych je tu Green Speed – zelená kamikadze šmýkačka, pre milovníkov adrenalínu Blue Speed – hrozivo strmá kamikadze šmýkačka.
  • Cena: Celodenný vstup: dospelý – 22 €, dieťa (3–13,99 roku) – 12 €. Rodinnú vstupenku 2+2 kúpite za 55 €. www.aquaparksenec.sk

THERMAL CORVINUS Veľký Meder

  • Len minulý rok otvorilo rekreačné stredisko THERMAL CORVINUS Veľký Meder sedem nových adrenalínových atrakcií. Priaznivý ohlas si získali u mladých, ale aj starších návštevníkov. Ich súčasťou sú šmýkačky a tobogany exotických tvarov a pestrých farieb. Návštevníkom poskytujú prejazd toboganovým potrubím s vyústením na obrovskú rampu alebo do pestrofarebného lievika.
  • Cena: Počas letnej sezóny zaplatí dospelý návštevník za celodenný pobyt 9,5 eura. Rodinný balík určený pre dve dospelé osoby a jedno dieťa vyjde rodinný rozpočet na 22 eur. www.thermalcorvinus.sk

Termálne kúpalisko Horné Saliby

  • Stredisko v Horných Salibách má pre návštevníkov pripravený Taliansky bazén s veľkosťou 33 × 15 metrov a hĺbkou 1 – 1,5 m, Bazén pre mládež s rozlohou 16 × 14 m a hĺbkou 0,9 m a Detský bazén do šesť rokov s vodnou atrakciou šesťhran. Súčasťou zariadenia je aj 72 metrov dlhý tobogan s vlastným dojazdovým bazénom, na ktorom sa radi vyšantia návštevníci všetkých vekových kategórií.
  • Cena: Za celodenný vstup do areálu zaplatí dospelá osoba 5 eur. Stredisko otvára letnú sezónu už 1. júla. www.hstermal.sk

Thermal Park Podhájska

  • Stredisko si vynachvália hlavne ženy, ktoré majú rady wellness, či už vo wellness centre, alebo v masážnych bazénoch. Thermal Park Podhájska ponúka počas letnej sezóny návštevníkom vonkajšie bazény, krytý bazénový svet aj vitálny svet.
  • Návštevníkom je k dispozícii areál s rozlohou 12 ha, kde sa nachádza desať bazénov s geotermálnou i s úžitkovou vodou. Rekreačný bazén, turecký čí vírivý nachádzajúci sa v krytej časti strediska a s teplotami vody od 18 do 40 C° prispejú k relaxácii celého tela. Vo vonkajších bazénoch s termálnou vodou sa nachádzajú aj masážne postele. Vyskúšať si môžete takisto Kneippov kúpeľ, ktorý prekrví dolné končatiny a stimuluje krvný obeh.
  • Cena za celodenný vstup je 20 eur. www.tkpodhajska.sk

Thermal Park Vrbov

  • Hlavným benefitom strediska je blahodarná voda. Pre jej účinky je vyhľadávaná ľuďmi zo širokého okolia aj zahraničia. Až 50 % návštevníkov prichádza zo zahraničia. Pôsobí priaznivo až na 12 rôznych ochorení. Medzi inými treba spomenúť pohybový a dýchací systém, nervovú sústavu a srdcovo-cievne ústrojenstvo. Voda vyviera z hĺbky 2 000 metrov a dosahuje 59 °C.
  • V bazénoch sa udržiava pri teplote od 26°C do 38°C. V areáli bude počas letnej sezóny otvorených desať bazénov, z čoho budú štyri detské.
  • Cena vstupu sa pohybuje už od 5 eur. www.termalnekupalisko.com
Ľudia utekajú za osviežením do toboganov na... Foto: Andrej Barát, Pravda
horúčavy, voda, kúpalisko, nitra, barat, leto, teplo Ľudia utekajú za osviežením do toboganov na kúpaliskách.

Prehľad vybraných letných kúpalísk

Bratislavský kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Aquapark Senec 22,00/12,00 0.1 – 1.8 m 25 – 38 °C 9 / 9
Bratislava – Delfín 3,40/2,80 0.2 – 1.9 m 23 – 24 °C 3 / 3
Bratislava – Krasňany 2,90/2,20 0.6 – 2.1 m 24 °C 2 / 2
Bratislava – Lamač 3,10/2,50 0.1 – 1.8 m 23 – 24 °C 3 / 3
Bratislava – Rača 2,90/2,20 1.5 – 2.4 m 24 – 25 °C 1 / 1
Bratislava – Rosnička 3,60/3,00 0.4 – 2.5 m 24 – 25 °C 3 / 3
Bratislava – Tehelné pole 3,40/2,80 0.3 – 2 m 24 – 25 °C 3 / 3
Bratislava – Zlaté piesky 3,00/2,50 1 – 8 m 26 °C 1 / 1
Plaváreň Pasienky 2,10/1,45 1.25 – 3.5 m 26 – 27 °C 1 / 2
Slnečné jazerá Senec 2,00/1,50 12 m 27 °C 1 / 1
Trnavský kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Kúpalisko Eva Piešťany 4,60/3,00 0.4 – 1.8 m 27 – 38 °C 3 / 4
Mestské kúpalisko Kamenný mlyn 1,50/1,00 0.3 – 1.45 m 23 – 24 °C 1 / 1
Thermalpark Dunajská Streda 8,00/5,00 0.25 – 2 m 25 – 38 °C 10 / 10
Termál centrum Galandia 18,20/11,00 0.15 – 1.8 m 24 – 36 °C 7 / 7
THERMAL CORVINUS Veľký Meder 8,50/5,50 0.3 – 2.2 m 26 – 36 °C 8 / 9
Termálne kúpalisko Vincov les – Sládkovičovo 6,00/3,00 0.4 – 1.8 m 28 – 38.5 °C 5 / 6
Nitriansky kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Krytá plaváreň VADAŠ 4,50/2,50 0.4 – 1.3 m 30 °C 2 / 2
Podhájska – Termálne kúpalisko 5 ,00/3,50 0.25 – 1.8 m 18 – 40 °C 10 / 10
Podhájska – Wellness centrum Aquamarin 20,00/12,00 0.25 – 1.3 m 18 – 39 °C 9 / 9
TK Margita-Ilona – Levice 4,50/3,50 0.3 – 2 m 24 – 30 °C 4 / 4
Termálne kúpalisko PATINCE 5,00/2,50 0.2 – 1.8 m 24 – 34 °C 5 / 5
Thermal Park Nitrava 4,50/5,50 1.3 – 1.4 m 35 – 40 °C 2 / 4
VADAŠ Thermal Resort – Štúrovo 7,50/4,00 0.05 – 2 m 28 – 36 °C 7 / 7
Wellness Hotel Patince 13 ,00/9,00 0.4 – 1.2 m 27 – 36 °C 6 / 6
Trenčiansky kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Kúpalisko DÚHA – Partizánske 4,00/2,00 0.25 – 1.8 m 25 – 31 °C 4 / 4
Kúpalisko MŠK Púchov 2,00/1,35 0 / 2
Termálne kúpalisko Chalmová 2,50/1,50 0.9 m 31 – 36 °C 2 / 5
Banskobystrický kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Santovka Wellness 5,00/3,50 0.5 – 2.6 m 28 °C 4 / 4
Aquatermal STREHOVÁ 8,00/5,00 0.15 – 1.3 m 28 – 36 °C 9 / 9
Holidaypark Kováčová 11,00/9,00 0.1 – 1.4 m 26 – 38 °C 8 / 8
Letné kúpalisko Podbrezová 3,00/1,50 0 / 3
Plážové kúpalisko Banská Bystrica 4,50/2,70 0.6 – 2 m 24 – 30 °C 4 / 5
TK Novolandia – Rapovce 6,50/4,50 0.45 – 1.4 m 28 – 36 °C 4 / 4
Salamandra Resort – Tajch 0 / 1
SPA&AQUAPARK Turčianske Teplice 16,60/8,30 0.01 – 1.8 m 28 – 38 °C 8 / 8
Termálne kúpalisko SLIAČ 3,50/2,00 0 / 2
Termálne kúpalisko Katarína – Kremnica 5,50/3,50 0 / 5
Vodný raj Vyhne 11,00/7,50 0.25 – 4 m 27 – 35 °C 7 / 7
Žilinský kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
AQUA-VITAL Park – KÚPELE LÚČKY 12 ,00/8,50 1.2 m 28 – 38 °C 3 / 3
AquaRelax Dolný Kubín 17,00/8,50 0.4 – 2 m 27 – 34 °C 4 / 4
Aquapark Tatralandia 24,00/16,00 0.1 – 1.3 m 26 – 38 °C 14 / 14
GINO PARADISE Bešeňová 24,00/16,00 0 – 1.65 m 26 – 39 °C 22 / 23
Kúpele APHRODITE Rajecké Teplice 28,00/18,00 1.2 – 0 m 20 – 40 °C 7 / 7
Termálne kúpalisko Oravice 5,00/2,00 1.25 – 0 m 32 – 38 °C 2 / 2
TERMAL RAJ – Liptovský Ján 8 ,00/6,40 0.3 – 1.8 m 26 – 28 °C 4 / 4
TK VERONIKA Rajec 5 ,00/4,00 0.4 – 1.8 m 24 – 26 °C 7 / 8
Prešovský kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Aquacity Poprad 22,00/19,00 0.3 – 1.8 m 26 – 38 °C 10 / 13
Makovica – Nižná Polianka 3,50/2,50 0 / 1
PLAZA BEACH Solivar 10,00/5,00 0.55 – 1.9 m 26 – 28 °C 3 / 3
Thermal park Vrbov 11,50 /8,50 0.3 – 1.8 m 26 – 38 °C 10 / 10
TK Izabella Vyšné Ružbachy 5,00/2,50 1.2 – 1.4 m 34 °C 1 / 5
Košický kraj € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Kúpalisko Triton – Košice 4,50/3,50 0 / 4
Wellness € dospelý / dieťa Hĺbka Teplota vody Prevádzka (bazény)
Hotel International – Veľká Lomnica 8,00/4,00 1.2 – 1.3 m 30 – 36 °C 2 / 2
AQUA RELAX, SOREA Titris Odborár 12,80/10,20 1.2 m 27 – 32 °C 2 / 2
Wellness – Kalná nad Hronom 3,00/2,50 1.3 m 32 – 34 °C 1 / 1
Hotel SITNO Vyhne 7,50/3,50 0.7 – 1.2 m 28 – 37 °C 4 / 4
Termal Raj, Hotel Sorea Máj 5,00/3,30 0.7 – 1.8 m 28 °C 2 / 2
Kúpele APHRODITE Rajecké Teplice 28,00/18,00 1.2 – 0 m 20 – 40 °C 7 / 7
Wellness Hotel Patince 13 ,00/9,00 0.4 – 1.2 m 27 – 36 °C 6 / 6
Wellness Spa Bardejovské Kúpele 5,00/3,50 0.2 – 1.2 m 32 – 36°C 3 / 3
Wellness Hotel Orchidea*** 5,00/2,50 0.9 – 1.3 m 30 – 33 °C 2 / 2
Wellness svet – Sorea TRIGAN 16,00/10,00 0.2 – 1.2 m 32 °C 2 / 2
Wellness URANIA – Hotel*** SOREA URÁN 10,00/8,00 0.1 – 1.3 m 32 °C 2 / 2

Zdroj: holidayinfo.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #wellness #letná dovolenka #kúpaliská #sauna