Ľudia môžu pomôcť rozvoju Malokarpatského regiónu, chce podporu od EÚ

O rozvoji Malokarpatského regiónu môžu obyvatelia rozhodnúť vyplnením ankety. Informuje o tom mesto Modra na svojej internetovej stránke, na ktorej nájdu ľudia aj dotazník v elektronickej podobe. Pripravilo ho Občianske združenie (OZ) Malokarpatský región a obyvateľov žiada o názory a postrehy, ktoré pomôžu pripraviť stratégiu rozvoja tohto regiónu, pretože chcú peniaze z Európskej únie na rozvojové aktivity v tomto území.

19.09.2015 15:00
Majolika,Modra,keramika Foto: ,
Modranská keramika
debata

Ako povedala Andrea Ochabová z Mestského úradu v Modre, záujemcovia ho môžu prísť vyplniť aj osobne na modranský mestský úrad. V oboch prípadoch je možné anketu vyplniť do konca septembra.

Ľudí sa predovšetkým pýtajú, čo považujú za výnimočné v Malokarpatskom regióne. Nasledujú otázky, čo konkrétne si najviac cenia z prírodného prostredia, či kultúrneho a historického dedičstva a čo vnímajú ako problém alebo brzdu v rozvoji v tomto regióne.

V dotazníku sa záujemcovia môžu vyjadriť aj k tomu, v čom konkrétne je nevyužitý potenciál územia, ktoré služby sú slabo dostupné a menej kvalitné a čo je potrebné zmeniť v regióne, aby sa v ňom zlepšil život.

Nasledujú aj otázky o tom, akým spôsobom by sa dal lepšie využiť potenciál Malokarpatského regiónu a svoj názor môžu obyvatelia vyjadriť aj k tvorbe a propagácii lokálnych produktov, ktoré by chceli podporiť.

Napísať môžu aj návrhy, na čo by využili finančné prostriedky pre územie Malokarpatského regiónu. Priestor je aj pre vlastné postrehy, poznámky a názory, ktoré sa týkajú rozvoja regiónu.

Záujemcovia, ktorí sa chcú dozvedieť viac, angažovať sa v regióne, majú nápad a projekt, môžu prísť na stretnutie, ktoré bude v stredu 23. septembra o 18:00 v Kultúrnom dome v Šenkviciach.

OZ Malokarpatský región je občianske združenie, ktoré vzniklo vlani v októbri. Združuje mestá a obce, podnikateľov, mimovládne organizácie a fyzické osoby z katastrálneho územia miest Modra a Svätý Jur a obcí Báhoň, Budmerice, Častá, Doľany, Dubová, Chorvátsky Grob, Jablonec, Píla, Slovenský Grob, Šenkvice, Štefanová, Viničné, Vinosady, Vištuk. Združenie založili na princípoch miestneho partnerstva, ktoré podporuje vidiecky región.

Je to spojenie občanov, mimovládnych organizácií, podnikateľov a verejnej správy, ktorí spolupracujú na rozvoji územia a získavajú finančné prostriedky z Európskej únie a z národných programov pre svoj región.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #malokarpatská oblasť #dotazník