Z Liptovského Mikuláša chcú urobiť centrum turizmu na Liptove

Liptáci sa chcú okrem skvalitňovania ponúk na lyžovanie zamerať aj na mestský cestovný ruch a z Liptovského Mikuláša majú záujem urobiť centrum turizmu na Liptove. Premeniť tieto ciele na skutočnosť má aj odborná konferencia, ktorá sa konala tento týždeň pod záštitou Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

08.11.2015 15:00
Múzeum liptovskej dediny Foto: ,
Malebné drevenice lákajú do Múzea liptovskej dediny po celý rok.
debata

Liptáci sa zamerajú na revitalizáciu historického centra, budovanie kultúrneho cestovného ruchu, rozvoj cykloturistiky a turistiky v meste a posilnenie kyvadlovej dopravy medzi okolitými turistickými strediskami.

„V rámci našich aktivít sme predstavili nový rezervačný systém pre usporiadateľov podujatí v meste, pomocou ktorého chceme efektívne vytvárať kalendár podujatí, vyhnúť sa prekrývaniu ich termínov a zabezpečiť čo najúčinnejší spoločný marketing,“ prezradila riaditeľka mikulášskeho informačného centra Jana Piatková.

Prítomní sa zhodli, že nové produktové balíky by mali byť orientované na deti, školské výlety, seniorov a aktívne zameraných návštevníkov.

„Všetci významní hráči na poli cestovného ruchu v našom meste ukázali jednoznačný ťah na bránu. Zároveň pochopili, že bez spolupráce a koordinácie to v budúcnosti nepôjde. Práve synergia a vzájomné dopĺňanie sa je prostriedok na prilákanie väčšieho počtu návštevníkov nielen z iných regiónov, ale aj zo zahraničia, čo je náš prvoradý cieľ,“ zdôraznil predseda komisie cestovného ruchu pri liptovskomiku­lášskom zastupiteľstve Matej Géci.

Na konferenciu pozvali zástupcov samosprávy, odbornej verejnosti, múzeí, galérií, kultúrnych a športových inštitúcií v meste. V organizovaní odborných konferencií by chceli pokračovať aj v budúcnosti, potvrdila Miroslava Pallová z oblastnej organizácie Region Liptov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #Slovenská agentúra cestovného ruchu #Liptov