Bešeňová roky bojuje za železničnú zastávku pri akvaparku. Získa eurofondy?

Obec Bešeňová v okrese Ružomberok má záujem o zriadenie železničnej zastávky priamo na telese hrádze, neďaleko aquaparku. Vlak by zastavoval pri upravených perónoch, cestujúci by mali k dispozícii prístrešky bez staničnej budovy. V rámci realizácie by vybudovali aj osvetlenie a prístupovú komunikáciu.

08.12.2015 15:00
debata (2)

„Umožní to nielen rozvoj turistického ruchu, ale napomôže to aj dochádzajúcim za prácou. Už dnes k nám dochádzajú ľudia z troch okresov – Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Dolného Kubína,“ potvrdil starosta obce Bešeňová Martin Baran.

V obci s približne 500 obyvateľmi je vytvorený rovnaký počet pracovných miest. Počas sezóny tu pracujú aj ďalšie dve stovky zamestnancov.

Podľa Barana má obec veľmi dobré napojenie na diaľnicu, no možnosť železničnej dopravy stále chýba. „Pritom vlaky okolo obce chodia už desaťročia. Zlepšili by sme dostupnosť nielen k aquaparku ale aj pre penzióny a reštaurácie,“ priblížil.

Obec už disponuje právoplatným stavebným povolením. So žiadosťou o stretnutie oslovili listom aj ministra dopravy Jána Počiatka. „Zafinancovali sme už prípravné práce za viac ako desaťtisíc eur. Je to projekt za približne dva milióny eur a obec takými finančnými prostriedkami nedisponuje. Riešením je možnosť financovania prostredníctvom eurofondov,“ dodal s tým, že príprave projektu sa venujú už šesť rokov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bešeňová #akvapark #železničná zastávka