Babička z Walesu sa na Vianoce už pripravila. Rozvešala 2 530 ozdôb

Príprava vianočnej výzdoby trvá Sylvii Popeovej zo Swansea vo Walese tri mesiace. To preto, že na strop svojej obývačky pravidelne pripína obrovské množstvo sklenených vianočných ozdôb.

10.12.2015 07:00
debata (1)

Tento rok ich bolo presne 2 530, ale tento počet rozhodne nie je konečný, pretože rok čo rok neodolá a nakúpi niekoľko desiatok nových.

Za svoju kolekciu už utratila v prepočte takmer 30 000 eur, napísal server news.com.au. A pretože jej zdobenie trvá tak dlho, necháva ozdôbky v obývacej izbe visieť až do marca. „Milujem ich – a každý sa okamžite začne usmievať, keď sem vojde a vidí, koľko mi ich tu visí,“ povedala.

Zbierať vianočné ozdoby začala v roku 1999 a jej zbierka teraz zahŕňa aj také kuriozity, ako je sklenená ozdoba v podobe červeného londýnskeho poschodového autobusu, newyorského žltého taxíka, rôznych lietadiel, starodávneho telefónu, vrtuľníkov a dokonca aj plechovky od kokakoly.

„Budúci týždeň idem na pár dní do Prahy pozrieť sa na vianočné trhy len preto, aby som zistila, či objavím nejaké pekné nové ozdoby. Dúfajme, že ich doveziem veľa,“ povedala sedemdesiattriročná Popeová stanici ABC News.

„Keď som pred časom bola na dovolenke v New Yorku, bolo to úplne skvelé – musela som si kúpiť tašku navyše, len aby som ich doviezla domov. Bože, bolo to jednoducho fantastické!“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #vianočné gule #vianočné ozdoby