Perfektné vianočné darčeky, ktoré potešia každého cestovateľa

Pre mamu kabelku, otcovi penu na holenie, sestre román, bratovi rukavice... To sú klasické darčeky, ktoré sa v mnohých rodinách darúvajú celé roky. Ak je však niekto z vašej rodiny alebo blízkych cestovateľ dušou aj telom, na Vianoce mu vymyslite špeciálny darček, ktorý ho zaručene poteší a na cestách mu bude na dobrej pomoci.

15.12.2015 07:00
debata

Vankúšik pod krk

Zdĺhavé cestovanie môže byť niekedy únavné, a tak praktický, možno aj nafukovací, vankúšik poskytne príjemnú úľavu stuhnutým svalom.

Vrecká na odevy

Čo najviac vecí na čo najmenšom priestore – to je ideálny stav batožiny. Balenie do praktických vreciek alebo vákuových sáčkov je šikovné a prehľadné.

Visačky a zámky na kufre

Nechať kufor neoznačený svojím menom sa na letisku nemusí oplatiť. Náhoda je „blbec“, tak prečo nespraviť všetko pre to, aby batožina docestovala zároveň s jej majiteľom? A jej obsah poistí maličký praktický zámok.

Voňavé balíčky do batožiny

Toto je možnosť ukázať vášho kreatívneho ducha. Ušite svojmu cestovateľovi látkové vrecúško naplnené voňavými bylinkami, ktoré mu na cestách bude príjemne rozvoniavať a pripomínať darcu.

Obal na pas a doklady

Kto veľa cestuje, dôverne pozná ošúchané rohy pasu alebo poohýbané rožky občianskeho preukazu. Navyše, ak sa do jeho peňaženky nezmestia všetky doklady, nie je nič horšie, ako ich pred úradníkom zhľadúvať po rôznych vreckách a tajných priehradkách batožiny.

Látková mapa

Takáto mapa sa skvelo zmestí do vrecka a cestovateľ sa nemusí obávať, že sa mu, podobne ako tá papierová, pokrčí alebo zmokne.

Obal na mobil, organizér na slúchadlá

Hudba a internet je dobrým spoločníkom na cestách. Postarajte sa, aby sa vášmu cestovateľovi už nikdy nezamotali slúchadlá a neoškrel smartfón.

Externá batéria na mobil

Kto veľa fotí, počúva hudbu a komunikuje s priateľmi, baterku veľmi nešetrí. Dobíjateľná externá batéria nenechá žiadneho cestovateľa „v štichu“.

Selfie palička alebo statív na fotografovanie

Populárne samofotky sú s paličkou ešte jednoduchšie a vydarenejšie a stojan na mobil umožní robiť dokonale stabilné zábery.

Cestovná žehlička

Toto zariadenie sa zíde najmä tým, ktorí necestujú len kvôli zábave, ale aj pracovne a po príchode na miesto musia vyzerať tip-top.

Knihy krížoviek

Dlhé čakanie na staniciach, letiskách alebo vylihovanie na pláži dokonale skrátia krížovky – sudoku, švédske alebo osemsmerovky či iné hlavolamy.

Pohodlné oblečenie alebo príslušenstvo

Teplučká mikina, praktické nohavice, pohodlné topánky, spací vak, hrejivé ponožky, kufor či ruksak, štýlová šatka.

Exotický čaj, káva, čokoláda

Nič nenavodí atmosféru dobrodružstva na vzdialenej Srí Lanke, v Brazílii, Peru, či vo Švajčiarsku tak dokonale, ako samotná chuť týchto krajín.

Hrnčeky, poháre alebo taniere s motívom obľúbeného mesta

Prirástol cestovateľovi k srdcu Londýn, Benátky alebo New York? Potešte ho hrnčekom s mapou alebo obrázkom mesta. Ak vhodný nenájdete, môžete ho dať vyrobiť – bude presne na mieru a originálny.

Zdroj: Popsugar.com; Distractify.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Vianoce #vianočný darček #cestovateľ