Ako sa cestuje najluxusnejším lietadlom sveta? Takto

Trojizbový apartmán, osobný komorník a gurmánske jedlo – to je len zlomok z toho, čo si cestujúci užívajú na palube najelitnejšieho stroja. Etihad Airways premenil lietadlá typu Airbus A380 a Boeing B787 Dreamliner na najdokonalejší spôsob dopravy. Jednosmerná cesta vyjde zákazníkov na niečo vyše 17 000 eur.

27.12.2015 06:00
debata (11)

Elita planéty si môže dovoliť cestovať v luxusnom lietadle, ktorého vybavenie a komfort je porovnateľný s viac ako päťhviezdičkovým hotelom.

Stroj poskytuje súkromný apartmán s troma miestnosťami, vrátane obývacej izby, kúpeľne a spálne. Každé prianie, túžbu či rozmar má v náplni práce vyplniť špeciálne školený a starostlivo vyberaný komorník. Samozrejmosťou sú lahodné raňajky do postele, 32-palcová plochá obrazovka či sprcha.

Na hornej palube sa okrem tohto VIP apartmánu „Rezidencia Etihad“ nachádza tiež prvá trieda, ktorú spoločnosť Etihad premenovala na First Apartments. Sú to izbičky so sklopnými sedadlami a plnohodnotnými posteľami, ktoré sú čalúnené dodávateľom interiérov pre Ferrari Poltrona Frau.

Na požiadanie personál vytvorí „dvojku“ prepojením dvoch apartmánikov. Prvá trieda je vybavená tiež chladiacim minibarom, osobným umývadlom, šatníkovou skriňou a „iba“ 24-palcovým televízorom.

Na palube je aj biznis a ekonomická trieda – The Business Studio a Economy Smart Seat. Cestujúci v biznis triede si môžu svoje sedadlá rozložiť na postele, pasažieri v ekonomickej sa musia uspokojiť s opierkami hlavy.

Pre moslimov vyhradil Etihad miestnosti na ich pravidelné modlitby s elektronickým ukazovateľom smerom k Mekke, keďže lietadlo počas cesty mení smer.

Zdroj: Brightside.me; Dailymail.co.uk; Express.co.uk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #luxus #aerolinky #komfort #letecká spoločnosť