Nápad oslavovať Silvestra na čerpacej stanici nadchol 15 000 Talianov

Organizovať večierok cez internetovú sociálnu sieť sa nemusí kvôli nadmernému záujmu vyplatiť. Teraz to už vie aj štvorica talianskych mladíkov. Tí na Facebooku rozhlásili, že organizujú silvestrovskú oslavu v bufete diaľničnej čerpacej stanice na severe krajiny.

31.12.2015 16:30
ohňostroj, oslava, párty, Silvester Foto:
Silvestrovať sa dá všelijako.
debata

Odozva bola nečakane veľká: čoskoro svoju účasť prisľúbilo viac ako 15 000 ľudí, informovala agentúra AFP.

„Už vás nebavia obvyklé a nudné silvestrovské večierky? Chcete tento rok stráviť 31. december naozaj originálnym spôsobom? Poďte s nami. Nebude to stáť viac ako diaľničné mýto,“ oznámili usporiadatelia na stránke udalosti pod názvom „Alternatívny Silvester na Autogrill Rovigo“. Súčasťou sviatočného „menu“ mali byť sendviče predávané na pumpe.

Akcia prilákala pozornosť miestnej polície, ktorá upozornila, že miesto s priľahlým parkoviskom nie je pre také veľké množstvo ľudí prispôsobené. Organizátori preto radšej oslavu zrušili a záujemcom odporučili, aby si našli alternatívnu akciu iných zúfalcov a vzdali sa myšlienky na hromadné trávenie času niekde v hmle.

Odvolanie akcie vyvolalo podľa AFP u mnohých veľké sklamanie. Niektorí tvrdili, že aj tak prídu, iní navrhli rozložiť sily na ďalšie čerpacie stanice v okolí, prípadne sa stretnúť pred budovou policajnej stanice, z ktorej vzišla námietka proti oslave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #večierky #silvestrovské oslavy #čerpacie stanice