Hlavné mesto a Bratislavský kraj sa predstavia na cestovnom veľtrhu vo Viedni

Na veľtrhu cestovného ruchu Ferien-Messe 2016, ktorý sa od štvrtka koná vo Viedni, sa predstavilo aj hlavné mesto Bratislava. Krásy Bratislavy na veľtrhu predstaví oblastná organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) a zaradí sa tak medzi viac ako 750 vystavovateľov z vyše 70 krajín sveta. Veľtrh cestovného ruchu vo Viedni potrvá do 17. januára.

16.01.2016 14:00
Bratislava, mobil, žena, most SNP Foto:
Bratislava (ilustračné foto).
debata

Prezentácia Bratislavy na medzinárodnom veľtrhu je podľa predsedníčky predstavenstva Bratislava Tourist Board Alžbety Melicharovej veľmi dôležitá. Štatistiky z posledného štvrťroka 2015 totiž ukazujú, že návštevnosť Rakúšanov v Bratislave stúpla oproti rovnakému obdobiu roka 2014 o 28,08 p­ercenta a počet prenocovaní narástol o 26,86 percenta.

„Propagácia Bratislavy v zahraničí môže výrazne pomôcť rozvoju cestovného ruchu v našom meste a v celom našom regióne. Preto som rád, že Bratislava bude mať na veľtrhu vo Viedni svoje zastúpenie,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bratislavská organizácia cestovného ruchu zdieľa prezentačný priestor na veľtrhu spolu s krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism. Svoju ponuku v bratislavskom stánku predstaví napríklad Európske múzeum moderného umenia Danubiana, priestor tu má aj areál vodných športov Divoká voda a bude tu aj autíčko Prešporáčik.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj ukážky obradu korunovácií v Bratislave, ochutnať vína, program spestrí aj harfista Michal Matejčík, ktorý účinkoval na turné so skupinou Depeche Mode či kapely Funny Fallows, Saxophone Syncopators a Preßburger Klezmer Band. Bratislavský kraj na veľtrhu pozýva na návštevu Záhoria – regiónu ako stvoreného na prechádzky borovicovými lesmi či nábrežím rieky Moravy.

Krajská organizácia cestovného ruchu predstaví aj Senec, ktorý je známy wellness aktivitami či letnými slávnosťami na Seneckých jazerách. Pri prezentácii bratislavského regiónu nevynechajú ani vinohradníctvo, ktoré má najsilnejšiu tradíciu pod Malými Karpatmi.

Malé Karpaty však nie sú len miestom malých vinných pivničiek či dlhých viníc, ale ponúkajú aj priestor na šport, lesmi totiž vedie množstvo cyklotrás s jedinečnými výhľadmi na región.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #Turistika #veľtrh