Turistov láka Ružomberok aj Bešeňová, Liptov navštívilo vlani pol milióna ľudí

Približne pol milióna návštevníkov počas roku 2015 objavovalo krásy liptovského regiónu. Počet návštevníkov vzrástol oproti predchádzajúcemu roku o takmer 13 percent, vyplýva to z údajov Štatistického úradu SR za rok 2015. Liptov tak navštívilo v minulom roku 484 491 klientov, ktorí prenocovali minimálne jednu noc.

02.03.2016 15:00
Gino Paradise Bešeňová Foto: ,
Termálne kúpalisko Bešeňová.
debata

„Priemerný počet prenocovaní u nás síce predstavuje len 2,7 dňa, ale klienti sa nám do regiónu vracajú aj viackrát v roku a kombinujú dlhšie dovolenkové pobyty s kratšími víkendovými,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov Darina Bartková.

Najvyšší medziročný nárast počtu návštevníkov zaznamenal Ružomberok, kde zavítalo o takmer 19 percent viac turistov. Z obcí si polepšili najmä v Pavčinej Lehote, Bešeňovej aj v Liptovskom Trnovci.

Číslam podľa predstaviteľov OOCR pomohla aj liptovská karta zliav Liptov Region Card, ktorá na jednej strane poskytuje zľavy a výhody pre návštevníkov Liptova a na strane druhej je vhodný nástroj na elimináciu čierneho ubytovania.

„Liptov právom patrí k top destináciám na Slovensku. Každým rokom sa nám darí zvyšovať návštevnosť aj počet prenocovaní. Naše zariadenia v cestovnom ruchu sú neustále inovované a investujú sa do nich desaťtisíce eur ročne. Pripravujeme atraktívne produkty, ktoré motivujú k viacerým návštevám atrakcií v regióne, školíme personál, realizujeme kontroly kvality poskytovaných služieb, organizujeme zaujímavé podujatia, propagujeme Liptov doma aj v zahraničí," dodala Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #Liptov #Liptov Region Card #Bešeňová