Najväčší podtatranský herný festival: Víkend v Poprade bude patriť FestHrám

Už po štvrtýkrát sa v popradskej Aréne uskutoční najväčší podtatranský herný festival FestHry Poprad 2016. Od piatka 18. marca do nedele 20. marca budú na jeho návštevníkov čakať spoločenské hry, hračky, atrakcie a zábava.

16.03.2016 14:00
hra, deri, radosť Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Pribudli nám tento rok nejaké nové hry, ktoré sme na festivale vlani nemali, a rovnako aj nové aktivity. Filozofia festivalu však ostáva rovnaká, a teda, aby sa spoločne na jednom mieste zabavili rodičia a deti, a takto spolu trávili čas,“ uviedol spoluorganizátor festivalu Tibor Iró.

Všetky hry budú mať tradične svojho animátora. Ten prítomným vysvetlí, ako sa hra hrá a účastníkom pomôže rozbehnúť sa. Potom si ju už môžu hráči zahrať sami. Počas podujatia, ktorého spoluorganizátorom je aj mesto Poprad, bude pre deti pripravený aj osobitný program.

Okrem hier pre všetky vekové kategórie budú môcť deti využiť zónu nafukovacích atrakcií a najmenšie deti zase detské kútiky s hrami a skladačkami. Pre študentov, mladých a rodičov budú pripravené stolné futbaly, air-hockey, šach, drevené stavebnice, knihy či sprievodné súťaže o ceny.

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu budú predajcovia a spoločnosti, predstavia novinky a výrobky z rôznych oblastí zábavy, vzdelávania či starostlivosti o deti. Festival bude verejnosti prístupný v piatok od 15:00 do 20:00, v sobotu od 14:00 do 20:00 a v nedeľu od 14:00 do 19:00.

Cieľom festivalu je podľa organizátorov, ktorým je PFY – Miesto pre mladých, podporiť spoločné trávenie času, spoločnú zábavu a rozvíjať tvorivé myslenie. Spoločenské podujatie je primárne určené deťom, rodinám a mládeži.

Podľa organizátorov má byť interaktívnou prezentáciou vývoja v oblasti spoločenských hier a zábavy, stavebníc, hlavolamov a hračiek, ktoré aj v súčasnosti dokážu zaujať a ponúkajú zmysluplné a najmä spoločné trávenie voľného času.

FestHry sa uskutočnili po prvýkrát v Trnave v roku 2010, v Poprade zabávajú ľudí každoročne od roku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Poprad #hry