Veľký prehľad vodných svetov na Slovensku: Skočte si za zdravím do bazénov

Každým dňom je teplejšie a slovenské termálne kúpaliská sa už pripravujú na letnú sezónu. Ak by mal pokračovať trend z minulých rokov, mali by privítať opäť vyšší počet návštevníkov. Pozrime sa na niektoré z nich.

06.05.2016 10:30
bazén, kúpalisko, kúpanie, wellness, voda,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Aquapark Senec

  • Stredisko ponúka počas leta 11 bazénov s teplotou vody od 28 do 38 °C. Vyhľadávaný je nielen vďaka relaxačným bazénom, ale aj vďaka priestrannému areálu s udržiavanou zeleňou a množstvom ležadiel. Aquapark je obľúbený aj kvôli adrenalínovým toboganom.
  • Každoročne sa tu prvý augustový víkend organizujú majstrovstvá Slovenska o najrýchlejšiu jazdu na 104 metrov dlhom tobogane so štartom vo výške 12 metrov.
  • Zabaviť sa môžete aj na 4-dráhovej šmýkačke, kde si môžete dať rodinné preteky. Vo viacerých bazénoch nájdete masážne lavice, vodné dýzy, vodné gejzíry, protiprúdy alebo vodné dáždniky. Plavci majú k dispozícii Swiarénu s 25-metrovým bazénom. Priaznivcov si našiel FUN and SPORT bazén s „lenivou riekou“ okolo baru na ostrove, kde sa môžete osviežiť miešanými nápojmi a koktailmi.
  • „Suchozemskí“ športovci si môžu zahrať plážový volejbal na pieskovom ihrisku alebo minifutbal na tráve. Malí i veľkí labužníci určite ocenia ponuku klasického občerstvenia v troch vonkajších bufetoch a vo dvoch stánkoch so zmrzlinou alebo si môžete pochutnať na šťavnatých sendvičoch a čerstvých zeleninových šalátoch v novootvorenej reštaurácii SUBWAY® s letnou terasou.

Thermal Park Vrbov

  • Zariadenie sa môže popýšiť kvalitnou geotermálnou vodou, ktorá má výnimočne priaznivé účinky na ľudský organizmus. Vďačí za to minerálom a cenným látkam, ktoré obsahuje a vďaka ktorým pôsobí liečivo na celý rad ochorení. Pôsobí priaznivo na pohybový a dýchací systém, nervovú sústavu a srdcovo-cievne ústrojenstvo.
  • Účinkuje blahodarne na 12 rôznych ochorení. Hovorí sa, že je najliečivejšou v strednej Európe, vďaka čomu je vyhľadávaná ľuďmi zo širokého okolia aj zahraničia. Na návštevníkov tu čakajú bazény s teplotou vody od 26 °C do 38 °C.
  • V areáli bude od začiatku letnej sezóny 11. 6. 2016 otvorených desať bazénov, z čoho sú štyri detské. K výdatnej relaxácii návštevníkov prispievajú dýzy s prúdmi tečúcej vody. Ich pôsobenie uvoľňuje a masíruje stuhnuté svalstvo. Pre najmenších bude k dispozícii nedávno otvorený minidinopark, spolu s rozsiahlym detským ihriskom.
  • Pre športovcov je k dispozícii plážové volejbalové ihrisko, pričom si budú môcť vypožičať volejbalové lopty, bedmintonové a speedmintonové rakety. Pobyt v stredisku určite spríjemní rybník neďaleko areálu, poskytujúci možnosti na športový rybolov v štýle „chyť a pusť“. Chýbať, samozrejme, nemôže chutné občerstvenie.
  • Pre návštevníkov bola rozšírená parkovacia časť s kapacitou 250 parkovacích miest. Obnovené boli priľahlé bungalovy a chystá sa vylaminovanie plaveckého bazéna. Thermal Park Vrbov je takisto obľúbenou zastávkou cykloturistov. Stredisko sa nachádza na trase križujúcich cyklotrás. Kúpalisko bude otvorené denne od 9.00 do 22.00 hod.

Vadaš Thermal Resort

  • Najväčšou novinkou roka 2016 je vybudovanie multifunkčného športového ihriska. Ihrisko pozostáva z futbalového ihriska s umelým trávnikom, z dvoch tenisových kurtov, streetbalového ihriska a z jedného bedmintonového kurtu s akrylovým povrchom. Ihriská môžu hostia využívať bezplatne.
  • V tomto roku bol rozširovaný aj detský zážitkový bazén a populárny perličkový bazén. Hostia určite ocenia aj nové zastrešenie nad bazénom, ktorý ponúka prístrešok v tých najväčších horúčavách.
  • Vadaš Thermal Resort patrí k zariadeniam so širokou škálou bazénov a doplnkových služieb. Návštevníci sa môžu tešiť na Toboganový svet. Nájdu tu točivý, superrýchly, vrtký tobogan, ale aj pomalšie zjazdovky. Šmýkať sa môžu na gumených kolesách alebo bez nich. Štart toboganov je umiestnený vo výške deväť a 11 metrov a ich celková dĺžka je 350 metrov.
  • Stredisko má pre návštevníkov pripravených sedem vonkajších bazénov. Medzi najznámejšie patrí Lagúna, bazén s umelým vlnobitím s rozlohou 3 800 štvorcových metrov. Každoročne je pre deti pripravená rodinná šmýkačka, nafukovacia šmýkačka, detské ihrisko, kolotoče, maľovací kútik a rôzne animačné programy.
  • Pre milovníkov športu je určené streetové ihrisko, stolnotenisový stôl, trampolína, herňa, minigolf a gokartová dráha, wakeboard a detský svet plný nafukovacích hradov a hračiek. Vadaš Thermal Resort takisto poskytuje ubytovacie služby. Návštevníci sa môžu ubytovať v niektorom z priľahlých zariadení.

Gino Paradise Bešeňová

  • V stredisku sa nachádza najviac bazénov a víriviek na Slovensku, až 23. Nájdete tam aj jeden z najväčších bazénov s morským vlnobitím. Vlny v bazéne dosahujú výšku dvoch metrov. Letný Adrenalínový bazén je určený pre všetkých, ktorí majú chuť zdolávať nástrahy vodného živlu.
  • Krásny výhľad bude mať každý, kto sa dá unášať na 220 m dlhej divokej rieke. V zábavno-adrenalínovej zóne nájdete 30 m vysokú toboganovú vežu. Z veže ústi šesť toboganov, ktoré patria k najrýchlejším a najdlhším na Slovensku. Pri sklze dokážete vyvinúť rýchlosť až 60 km/h. Rozľahlý vodný raj ponúka zábavu vo vonkajších aj vnútorných bazénoch s čírou aj geotermálnou vodou.
  • Ak sa máte chuť potápať, nevynechajte kurz s profesionálnym inštruktorom. Pre deti všetkých vekových kategórií sú pripravené tobogany a šmýkačky, skákacie hrady a nafukovanie atrakcie.
  • Aj toto leto na deti čaká Indiánsky tábor s detskými hrami, trampolínami, maľovaním a nebudú chýbať ani indiánske vigvamy. Rodičia môžu svoje ratolesti zveriť do rúk profesionálneho babysittingu a vychutnať si tak relax v exkluzívnom Wellness & Spa.
  • Jedinečný saunový svet ponúka relax v šiestich saunách, tepidáriu a vo vírivke, masážne sprchy doprajú telu absolútny pocit uvoľnenia. Novinkou sú saunové ceremoniály s profesionálnymi sauna-mastermi. V areáli nájdete aquazorbing, detské nafukovacie atrakcie a plážový volejbal.

Tatralandia Liptovský Mikuláš

  • Deti aj dospelí si počas leta užijú oddych a zábavu v štrnástich bazénoch so slanou, s termálnou aj čírou vodou s teplotou do 40 °C. Voda v Tatralandii pôsobí vďaka svojmu zloženiu blahodarne na pohybové a dýchacie ústrojenstvo.
  • Deti si prídu na svoje v bazéne Amazónia s tropickým hradom s palmami, minitoboganom Wood Splash a šmýkačkou Amazónia. Rozloha bazéna je až 300 štvorcových metrov. Oteckovia s deťmi si môžu vyskúšať šnorchlovanie v bazéne Snorkeling pool. Bazén je upravený v štýle morského dna s koralmi, lastúrami a mušľami.
  • Obľúbený je takisto Detský bazén pirátov. Bazén pre najmenších v krytej časti areálu Karibik má príjemných 32 °C a číru vodu. Deti sa vybláznia v Jumbo hrade, vo vodnej priekope so šmýkačkami, exotickými zvieratkami a palmami.
  • Vyhľadávanou atrakciou pre rodinky v Tatralandii je Tropical Paradise s drevenou plachetnicou. Plachetnica rozdeľuje Tropical Paradise na dve časti. Po jej ľavej strane je nový vodný svet štyroch bazénov. Spája ich vodná terapia – ležadlá, dýzy masírujúce rôzne časti tela. Pribudla masáž chodidiel i vodná relaxačná cesta.
  • Fanúšikovia adrenalínu nájdu v Tatralandii 26 toboganov a šmýkačiek a najväčšiu novinku tohto leta – surfovaciu vlnu. Vďaka nej sa stane dovolenka v Tatralandii skutočne prímorská.
  • Rodičia si môžu oddýchnuť vo wellness centre s ponukou masáží, kúpeľov, zábalov a iných relaxačných aj liečebných procedúr.

Thermal Corvinus Veľký Meder

  • Stredisko pripravuje na leto viacero prekvapení. Prvým je Aquakarneval, ktorý sa uskutoční na Gastro festivale, pričom bude spojený s ochutnávkou kvalitných vín.
  • Ešte väčším zážitkom bude množstvo koncertov, ktoré sa pripravujú. Od utorka do piatka budú na pódiu v areáli vystupovať rôzne country, rockové, swingové a folkové kapely. V sobotu sa budete môcť zúčastniť na diskotéke v tanečnom rytme.
  • Termálne kúpalisko má v tomto roku otvorených až desať bazénov. Celkový rozsah vodnej plochy je 3 910 štvorcových metrov, pričom teplota vody dosahuje 25 až 37 °C.
  • Geotermálna voda v stredisku má blahodarné účinky na pohybové ústrojenstvo. Na svoje si tu prídu milovníci víriviek, rekreační plavci aj športovci. Pre nich je k dispozícii 50 metrov dlhý plavecký bazén. Stredisko má sedem vzrušujúcich adrenalínových atrakcií. Ich súčasťou sú šmýkačky a tobogany exotických tvarov a pestrých farieb.
  • Areál sa vyznačuje útulným prostredím, čomu napomáha bohatá zeleň a priľahlý lesopark. Nechýbajú stravovacie zariadenia fastfoodového ani reštauračného typu.
  • Pre rodičov s deťmi je počas leta k dispozícii ostrov drobčekov, kde sa tím zabávačov postará o ratolesti, zatiaľ čo rodičia môžu pokojne relaxovať. Veľký Meder sa môže popýšiť najvyšším počtom slnečných dní na Slovensku. Privítať vás tu preto môže príjemné letné počasie.
Možnosti na relax vo vode
Názov € dospelý / dieťa hĺbka vody teplota vody bazény
Thermalpark Dunajská Streda 8/5 0,25 – 1,77 m 27 – 39 °C 10
Thermal Corvinus Veľký Meder 8,50/5,50 0,3 – 1,8 m 26 – 36 °C 10
Termálne kúpalisko Vincov les – Sládkovičovo 6/3 0,3 – 1,4 m 32 – 38 °C 7
Podhájska – Termálne kúpalisko 6/4 10
Termálne kúpalisko Patince 5/2,50 5
Thermal Park Nitrava 9,50/5,90 0,3 – 1,3 m 34 – 39 °C 5
Vadaš Thermal Resort – Štúrovo 6/3 7
Termálne kúpalisko Chalmová 2,50/1,50 0,9 m 31 – 36 °C 5
Aquatermal Strehová 10/6 0,2 – 1,2 m 32 – 36 °C 9
Holidaypark Kováčová 12/10 0,1 – 1,2 m 32 – 38 °C 8
Termálne kúpalisko Sliač 3,50/2 2
Termálne kúpalisko Katarína – Kremnica 5/3 5
Vodný raj Vyhne 11/7,50 1 – 1,35 m 35 °C 7
Aqua-Vital Park – Kúpele Lúčky14 /0 1,2 m 28 – 38 °C 3
AquaRelax Dolný Kubín 17/8,50 0,4 – 2 m 27 – 34 °C 4
Aquapark Tatralandia 22/15 0,1 – 1,3 m 28 – 38 °C 14
Gino Paradise Bešeňová 18/12 0 – 1,65 m 26 – 39 °C 23
Kúpele Aphrodite Rajecké Teplice 28/18 1,2 – 0 m 20 – 40 °C 7
Spa&Aquapark Turčianske Teplice 16,60/8,30 0,65 – 1,8 m 28 – 38 °C 8
Termálne kúpalisko Oravice 5/2 1,25 – 0 m 32 – 38 °C 2
Termal Raj – Liptovský Ján 8/6,40 4
TK Veronika Rajec 5/4 8
Aquapark Oravice 5/17,50 0 – 1,8 m 28 – 38 °C 9
Aquacity Poprad 22/19 0,3 – 1,8 m 26 – 38 °C 13
Thermal park Vrbov 11,50/8,50 0,3 – 1,2 m 30 – 38 °C 10
Aquaruthenia Svidník 5/3,50 1,1 – 1,3 m 32 – 34 °C 9
Aqua Relax, Titris Odborár 12,80/10,20 1,2 m 27 – 32 °C 2
Wellness – Kalná nad Hronom 3/2,50 1,3 m 32 – 34 °C 1
Kúpele Aphrodite Rajecké Teplice 28/18 1,2 – 0 m 20 – 40 °C 7
Wellness Hotel Patince 13/9 0,65 – 1,2 m 31 – 36 °C 6
Wellnes Spa Bardejovské Kúpele 5/3,50 0,2 – 1,2 m 32 – 36 °C 3
Wellness Hotel Orchidea*** 5/2,50 0,9 – 1,3 m 30 – 33 °C 2
Wellness svet – Sorea Trigan 16/10 0,2 – 1,2 m 32 °C 2
Wellness Urania – Hotel 10/8 0,1 – 1,3 m 32 °C 2

Zdroj: holidayinfo

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #termálne kúpaliská