Osem turistických zaujímavostí súťaží o titul naj atrakcia

Osem turistických zaujímavostí zabojuje tento rok v súťaži o najobľúbenejšiu atrakciu Nitrianskeho kraja. Už po siedmy raz ju vyhlásila Agentúra EPS. Súťaž sa začne 4. júna v rámci Festivalu chutí na Svätoplukovom námestí v Nitre a skončí sa 20. júla 2016.

29.05.2016 14:00
Slovensko, Dražovce, Nitra, kostolík, NEST1... Foto:
Slovensko, Dražovce, Nitra
debata

Jej cieľom je zviditeľniť turistické atrakcie regiónu. Okrem pravidelných súťažiacich, ako sú Wellness Hotel Patince, Vadaš Thremal Resort Štúrovo, Rekreačné zariadenie Margita Ilona, Hotel Kaštieľ Mojmírovce, Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a ThermalPark Nitrava v Poľnom Kesove, súťažia aj minuloročný víťaz Lodný Mlyn Kolárovo a novinka Pevnosť v Komárne.

Ako informoval Daniel Balko z Agentúry EPS, minulý rok obhájil svoje víťazstvo z predchádzajúceho roka Lodný mlyn Kolárovo, ktorému sa podarilo získať hlasy aj od zahraničných návštevníkov. Táto jedinečná technická pamiatka s najdlhším dreveným mostom v Strednej Európe sa vďaka súťaži zviditeľnila po celom Slovensku.

„Tohtoročným prekvapením môže byť ThermalPark Nitrava, bývalý Thermalpark Poľný Kesov, ktorý prechádza veľkou rekonštrukciou s ambíciou stať sa najmodernejším termálnym areálom s wellness v Nitrianskom kraji, ale aj Pevnosť v Komárne, súčasť najväčšieho pevnostného systému v Strednej Európe,“ povedal Balko.

S cieľom vyjsť v ústrety zapojeným atrakciám a uľahčiť prístup k hlasovaniu zaviedla Agentúra EPS tento rok dve novinky. Hlasovacie lístky budú k dispozícii priamo v jednotlivých atrakciách a zároveň sa bude dať hlasovať na viacerých informačných portáloch v rámci celého kraja – www.nitralive.sk, www.mojanitra.sk, www.mojekomarno.sk, www.mojezamky.sk, www.mojetopolcany.sk, www.mojelevice.sk.

Od 11. júla do 20. júla budú môcť Nitrania a návštevníci mesta zároveň odovzdať vyplnené hlasovacie lístky aj v obchodnom centre Max v Nitre. Vyhrať budú môcť rôzne ceny, medzi ktorými sú víkendové pobyty, permanentky a rodinné vstupenky do atrakcií zapojených do súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #nitriansky kraj